Önként az utcán

Dunaújváros - Önkéntesek jelentkezését várja a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány. Szükség volna olyan segítőkre, akik részt vennének a ruhák, takarók, ételek kiosztásában.

Szigeti Sándor

- Csak a mostani szombaton újabb tíz, fedél nélkül élő   ember elhelyezéséről kellett gondoskodnunk az éjjeli menedékhelyen. Öten közülük felnőttek voltak, öten viszont gyermekkorúak. Sőt, két csecsemő elhelyezését is meg kellett oldanunk -  mondja a dunaújvárosi Magyar Mentőszolgálat Alapítvány általános igazgatója.
- Két hete naponta járja a város utcáit a krízisautónk. Szükség volna azonban önkéntesekre, akik a ruhák, takarók, élelmiszerek szétoszásában segédkeznek. Az elmúlt években többen is bekapcsolódtak már ebbe a munkába. Most szeretnénk hivatalosan is meghirdetni az önkéntes akciót - hangsúlyozza Oláh János.
 Az akció elsődleges célja, hogy az erre nyitott emberek közelebb kerülhessenek a hajléktalanok világához. Szeretnénk, ha a hétköznapi életből érkezők is kapcsolatba kerülnének a fedél nélkül élőkkel, és így javulhatna a hajléktalanokról kialakult kép - mondja Oláh János.
Novembertől a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány nyolc olyan bázishelyet állít fel Dunaújvárosban, ahol napi rendszerességgel osztanak majd ételt és ruhát:
- Mindenképpen hasznos, ha az érintettek azt látják, hogy a körjáratok mellett naponta adott helyen, és adott időpontban is megjelenünk az egyes városrészekben.  Nemcsak adományokat adunk, hanem a mindennapi élethez szükséges szociális információkkal, ügyintézéssel is segítjük az erre rászorulókat - hangsúlyozza Oláh János.
Bázispont működik novembertől például az Óvárosban, a Magyar út-Szent István út kereszteződésében lévő parkolónál, a kiskertes övezetben pedig a Pacsirta utcában. A vasútállomásnál lesz a harmadik, az erdei tornapályánál pedig a negyedik pont. A Belvárosban a Piac térnél, és a Városháza térnél  várják  majd a fedél nélkül élőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!