Változások a közlekedésben a Felsővárosban, a Vezér utcák környékén

Székesfehérvár - A városoknak ötévente felül kell vizsgálniuk a közlekedési rendjüket. Ennek legutóbbi eredményéről számolt be szerdán sajtótájékoztatón Nagy Zsolt az önkormányzat közlekedési irodájának a vezetője, valamint Földi Zoltán és Deák Lajosné önkormányzati képviselők.

feol.hu

Mint kiderült: egy rendelet szerint lakó-pihenő övezeteken belül nem lehetséges elsőbbség-szabályozás, azaz minden kereszteződésnél a jobbkéz szabályt kell alkalmazni, tehát az utak egyenrangúak.

A városi rendőrkapitányság és a városgondnokság bevonásával most a Vezér utcák környékét és a Felsővárost vizsgálták ilyen szempontból. A jövőben több változásra is szükség van, az ezekek megfelelő táblák a következő hetekben kerülnek ki az utcákban - hangzott el a tájékoztatón.

Lakó-pihenő övezetként működik: Álmos vezér utca, Huba utca, Tass utca, Töhöm utca, Előd utca, Taksony utca, Zsolt utca, Bulcsú utca, Botond utca.

30-as sebesség lesz kötelező: Móricz Zsigmond utca, Széna tér egy része, Huba köz, Olaj utca, Nefelejcs utca, Tiborc köz, Vértanú utca, Lehel utca, Alkotás utca.

A Tompa Mihály utca és az elkerülő közti szakasz lakó-pihenő övezet.

A Kiskút útja, a Zámoly utca -Mikszáth utca - Fecskeparti utca - Tompa utca gyűjtőút, tehát sebességkorlátozást nem vezetnek be.

A Kertalja köz, Forgó utca, Cserkész utca, Kertalja utca (Tompa utcáig), Csutora utca és a Koppány utca a Csutora utcáig 30-as övezet, lakó-pihenő övezet. Az elsőbbséget szabályozó táblákat itt leveszik, mivel azok a joszabályok utasításától eltérően voltak elhelyezve.
A Zámoly közben 30-as sebességkorlátozást vezetnek be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!