A cél: ma újra felpörögni!

FMH - Három, vesztesen megvívott csatát követően ma este 19.15-kor a tabella 3. helyén álló Ljubljanához látogat a Sapa Fehérvár AV19 EBEL jégkorong-alakulata.

Tóth Bence

Nincs ok az örömre az Ördögök háza táján, holott egy héttel ezelőtt még a szurkolók, szakvezetők is rózsaszínben látták a világot. Azóta kisebb gödörbe került a magyar bajnok, zsinórban három vereséget szenvedett el az osztrák jégkorong-bajnokságban. Legutóbb a Bécs könyvelhetett el 3-1-es győzelmet a Raktár utcában, előtte pedig a Zágráb és a Linz múlta felül Vas Mártonékat.
-  Felesleges különbséget tenni a vereségek között. Össze kell kapnunk magunkat, s visszatérni a helyes útra -  mondta a válogatott csatár, a maga 19 pontjával a SAPA legeredményesebbje.



 Válságtanácskozásról még szó sincsen, miután továbbra is rájátszást érő helyen találhatók a kék-fehérek, ám tudjuk nagyon jól: hosszú még a szezon, s nem árt előbb, mint utóbb orvosolni a bajt. Az akarással, a szívvel a Bécs ellen sem volt gond, a helyzetek kihasználásával azonban hadilábon álltak Mihályék.
- Visszakerültem a második sorba, de valójában mégsem. Kevés játéklehetőséget kaptam Palkovics és Johansson mellett, csak három cserét játszottam velük együtt, s inkább a védekezésre kellett koncentrálnom  - bánkódott  a vállsérülését követően korábban visszatérő Mihály Árpád, aki nem mehetett el szó nélkül a botlások mellett: 
 -A Zágráb egy rövidzárlatunkat használta ki, miután felpörögtek, már  esélyünk sem volt ellenük. Vereségünk tán egy kicsit a fáradtság számlájára is írható volt. Kedden, a Bécs ellen  képtelenek voltunk gólt lőni, amíg azok a kevés helyzetüket is gólra váltották. Még nincsen nagy baj, összetartó a társaság, de keményebben kell dolgoznunk, s törekszünk az elkövetett hibák kijavítására. Ilyen a hoki, vannak kellemes és rossz periódusok. Ljubljanában sem számítok sétagalopp meccsre, de csakis a két pont megszerzése az elfogadható - jelentette ki a kétpontos Mihály.

 Az Olimpija Ljubljana az idény egyik meglepetéscsapata, eddigi sikereit elsősorban a védelmének, s persze a Liga legjobb kapusának, a 93,9 százalékos hatékonysággal hárító Jean Philippe Lamoureux-nek  köszönheti. Ezek fényében nem meglepő, hogy a zöldek büszkélkedhetnek a legkevesebb kapott góllal, mindössze 35-tel. Otthonukban erősek, hét lejátszott találkozóból csak a Linz tudta meglepni Musicékat. Idén egyszer már összemérte erejét egymással a két alakulat, akkor Fehérváron Sofron István duplájával 5-2-re az Ördögök diadalmaskodtak. A kapuban ismét Adam Munro kezd, s debütálhat Justin DaCosta.
 
Közben ma folytatódnak a MOL Liga küzdelmei is: a Sapa farm a tabellán azonos pontszámmal előtte, a  negyedik helyen álló Brassó otthonába látogat, amíg  19.15-kor a második DAB.Docler a harmadik Miskolci Jegesmedvék legénységét fogadja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!