A Sapa a rekordbajnokot látja vendégül

Székesfehérvár - Hárommeccses vereségsorozatának vetett véget pénteken este a SAPA Fehérvár AV19 jégkorongcsapata, miután 5-2-re nyert Ljubljanában. A pontok gyűjtögetését ma tovább folytathatja a magyar bajnok, miután 17.30-tól a rekordbajnok, a Klagenfurt együttesét látják vendégül az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Tóth Bence

Fehérvári sikerével számszerűleg is megegyező, 5-2-es csapást mért a Sapa a tabellán előkelőbb helyet elfoglaló Olimpija Ljubljana alakulatára. Mihály Árpád még pénteki lapszámunkban tett utalást arra, hogy inog a helye a második sorban. Nos, Kevin Primeau ismét variált a sorokkal, s ez a változás a támadójáték hatékonyságában is mérhető volt. 

- Jó volt újra megízlelni a győzelem édes ízét. Nehezen rázódtunk bele a mérkőzésbe, a második harmadtól viszont domináltunk. Úgy látom, a sorok összetétele talán most a legjobb, egyelőre nem is tervezzük a megváltoztatásukat – nyilatkozta az EBEL honlapjának a kanadai szakember.

Videós „elemzést” követően derült csak fény arra, hogy Sofron István az egyenlítő találatnál még előkészítőként funkcionált, Ladányi Balázs pedig végrehajtóként, így a térdsérüléséből visszatért támadó duplázott a szlovének ellen. Ryan szólóját követően a hazaiak végzete előbb is bekövetkezhetett volna, hogyha Palkovics Krisztián tiszta korongszerzését követő találatát nem érvénytelenítik a bírók A kék-fehérek lélektani erejét mutatja, hogy nem roppantak össze, s behúzták a derbit.

A Volán a sikerével megtartotta ötödik helyét, és mivel az előtte állók közül a Ljubljana mellett a Linz, a Klagenfurt és a Salzburg is kikapott, közelebb lopódzott riválisaihoz. A Bécs úgy néz ki, begyújtotta rakétáit, miután a mai látogatót, a tabellán második Klagenfurtot is elintézték (5-1), így a piros-fehérek sorozatban második vereségüket szenvedték el.
Érdekesség, hogy a Ljubljana otthonában méretes zakót (6-0) szabott az osztrákokra, ezzel ma is kiegyeznénk a Raktár utcában

 

 

 

KÉP: Tízből öt vendégszereplésről győzelemmel tért haza a SAPA, 50 százalékos mérlegük megegyezik a Klagenfurtéval.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!