Logikából kiválóak - dunaújvárosi matekos sikerek

Dunaújváros - A Móricz iskola két csapata is bejutott a Bolyai Matematika Verseny döntőjébe, amelyen határon túli magyar csapatok is indultak. Az iskola nyolcadikosai a kilencedik helyen végeztek, a harmadikosok pedig megnyerték a döntőt!

Pekarek János

A Bolyai Matematikai Csapatverseny országos döntőjében évfolyamonként huszonkilenc csapat vett részt: hat fővárosi, tizenkilenc megyei és négy határon túli, de onnan is csak magyar nyelvű terület  diákjai.
A november 26-án Budapesten megrendezett, írásbeli és szóbeli fordulókból álló döntőben a Móricz nyolcadikosai, a Legók néven versenyző csapat az előkelő kilencedik helyet szerezték meg.
 A csapat tagjai Béni Viktória, Illési Enikő, Rőder Adrienn és Stermeczki Boglár Ágnes, felkészítő tanáruk   Orbánné Bodonyi Gyöngyi volt. 
- Tizennégy feladatot kellett megoldani a döntőben - mesélték a jelenlévő csapattagok: Béni Viktória éppen egy másik, összetett  tantárgyi verseny miatt igazoltan  távol tartózkodott. - Nehéz feladatnak bizonyult  mindegyik, de főként a logikai készséget tették próbára, úgyhogy nagyon élveztük a versenyt!

Náluk jobban valószínűleg csak iskolatársaik, a harmadik osztályosok közül kiválogatott négyes tagjai, Kuruczleki Erzsébet tanítványai élvezték a Bolyai-verseny döntőjét:  hiszen nyertek! A Hosnyánszky Noémi, Schneider Lilla, Szmodics Levente, Takács Márton összeállítású együttes akkor kezdett óriási ovációba az eredményhirdetéskor, amikor a második helyezettek nevét mondták be: hiszen akkor már csak a győztes kihirdetése maradt hátra, s egyedül az ő nevük nem hangzott el addig...
- Minden feladatnak volt logikája, és sok  furfangos  feladatokat kaptunk - mondja a döntőről Noémi. - Nagyon tetszettek a feladványok, különösen azért, mert mókásan voltak megfogalmazva! - így Lilla.
 Az tetszett nagyon a versenyen, hogy csapatban dolgozhattunk! - magyarázza Levente.
 Nagyon jók voltak a feladatok,  sok választ megfejtettünk - foglalta össze a helyzetet Márton.
 Tűzeszűek ezek a gyerekek! - jellemezte tanítványait Kuruczleki Erzsébet. - Végtelenül büszke vagyok rájuk, s remélem, jövőre is szolgálhatunk hasonlóan szép eredményekkel!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!