VOK: idén is lesz focigála

Székesfehérvár - A Videoton Baráti Kör Egyesület elnöke, Kupeczik Krisztián és Juhász László főszervező bejelentette, hogy most sem marad el a VBKE év végi futballgálája.

Matók János

A Videoton Baráti Kör Egyesület pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be Kupeczik Krisztián, a VBKE elnöke és Juhász László önkormányzati képviselő, egyben a torna főszervezője, hogy december 28-29-30-án ismét megrendezik a hagyományos, immár a 12. kispályás labdarúgó tornát a megszokott helyszínen, a Videoton Oktatási Központban. Jelenleg ugyan még nincs névadó támogatója a rendezvénynek, de Juhász reményei szerint a következő sajtótájékoztatón már azt már bejelenthetik.
- A VBKE számára nagy öröm, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben is megrendezhetjük a hagyományos tornát, s ezért is számítunk a korábbi támogatók segítségére. A torna össz költségvetése 3-4 millió  forint között mozog, s ez a megfelelő színvonalat is garantálja.   Minimum huszonnégy csapat részvétele várható, de természetesen a maximális 32 csapatra számítunk. Több induló sajnos a lebonyolítás időkorlátai miatt nem lehetséges. Megkötés nincs, ami azt jelenti, hogy mindenki nevezhet az országból, legyen az kis-, vagy nagypályás, illetve baráti társaságból verbuválódott csapat. Igazolásul bármilyen fényképes igazolványt elfogadnak a szervezők. Természetesen az idén is lesznek gálamérkőzések. Szándékaink szerint ezek az alapításának 70. évfordulóját az idén ünneplő Videoton FC-hez kapcsolódnak, legalábbis ezt tervezzük. Ám rugalmasak, mindenre nyitottak vagyunk, ezért a gálákkal kapcsolatban minden ötletet szívesen várunk. Az viszont biztos, hogy a Vidi krónikása, Botos Pista bácsi emlékére rendezett mérkőzést az idén is megtartjuk, miként a gyermekek részvételével tartott minitornát, s a korábban megszokott jótékonysági akció sem marad el. Számításaink szerint a három nap során közel hatszázan játszanak majd a küzdőtéren, közöttük nyilván több élvonalbeli futballista is látható lesz - mondta tájékoztatójában Juhász.
A tornát 40x22 méteres játéktéren, 3x2 méteres kézilabda kapukkal, oldalpalánkokkal rendezik, az 5+1 főből álló csapatok (összesen 12 játékost lehet nevezni a tornára) részvételével, a 2x13 perces meccseken. Az első két napon a csoportküzdelmeket, amíg 30-án a torna helyosztóit láthatják a nézők. Nevezni a VBKE honlapján december 10-ig, illetve a 32-es létszám eléréséig lehet.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!