Édesanyját okolta kudarcaiért, megfojtotta őt

Székesfehérvár - Tizenkét év börtönre és mellékbüntetésként tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Fejér Megyei Bíróság első fokon azt a dunaújvárosi nőt, aki tavaly szilveszterkor megfojtotta az édesanyját.

Szabó Zoltán

Az ügyben nemrég hozott határozatot Morócz    Emil    bíró tanácsa. Az ítélet nem jogerős, tájékoztatta lapunkat Gieszné Boda Orsolya,  a megyei bíróság szóvivője.
A 38 éves nőről  megállapították, hogy diszharmonikusan fejlődött, szorongásos,  labilis személyiség.   Nem találta a helyét a világban. Próbálkozott Angliában, gyári munkásként,    aztán hazajött, de nem tudott elhelyezkedni. Jövedelme nem volt, párkapcsolatban nem élt.     Az egyéni ügyvédként dolgozó édesanyjánál  helyezkedett el.  Nem ivott rendszeresen,    de depressziós állapota miatt vissza-visszatérően az italhoz nyúlt,  ilyenkor napokon keresztül  ivott.  Ketten laktak a lakásban.
 Elérkezett az év utolsó napja, 2010. december 31-e. Anya és  lánya tévét néztek,  ittak.   Újév hajnalán a  fiatalabb nő átment a már alvó  anyjához, és egész elrontott életét  felhánytorgatta,  a másikat tette felelőssé  az átélt  kudarcokért. Felrántotta  az ágyból, veszekedtek, dulakodtak.
A nyomozás során a nő bevallotta, hogy megfojtotta  az anyját, de ezt később visszavonta.  Az orvosszakértő   szerint a nyakon talált  bevérzésekből az állapítható meg, hogy   megfojtották.   A vádirat szerint a szándék  megölésre irányult. A bíróság az orvosszakértői  vélemény és a nyomozati vallomás alapján  emberölésben találta  bűnösnek a nőt, megállapítva azt is, hogy mentális állapota  nem korlátozta vagy zárta ki beszámítási képességét. Az ítélet nem jogerős, a vádlott fellebbezett. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!