Iszapkárosultak demonstrálnak Devecserben

Devecser, valamint Kolontár és Somlóvásárhely károsultjait képviselő Esélyt az életre a vörösiszap után civil egyesület tagjai félpályás útlezárással tiltakoznak hétfő este hét óráig a nyolcas főút devecseri elágazójában. A Körmend irányába tartó oldalon kora reggeltől több mint húsz autóból álló kocsisor foglalja el az utat.

Napló

A tiltakozók délelőtt húsz gépkocsival vonultak a főútra, különféle transzparenseket aggattak a gépkocsikra és magukra „Elég volt”, „Mért nem károsult minden lakos?”, „Követeljük a tározók rekultivációját” - feliratokkal. A legfőbb céljuk azonban, hogy beleszólhassanak a Magyar Kármentő Alapban összegyűlt pénzadományok elosztásába - tudta meg a Napló a helyszínen az egyesület szóvivőjétől, Almási Jánostól.



Az útlezárással tüntetők   nehezményezik, hogy a tározók nincsenek lefedve, szeretnék tudni, milyen egészségkárosodásokra számíthatnak a jövőben. Az autósoknak osztogatott rövid összefoglalójuk szerint továbbá teljes körű tájékoztatást követelnek. Úgy fogalmaznak, hogy elég volt, kezünkbe veszik sorsukat, hallatni kell a hangjukat és össze kell fogniuk, mert együtt elérhetnek valamit. Az útlezárást a rendőrség biztosítja, a forgalom a szokottnál lassabban ugyan, de zavartalanul halad.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!