Magabiztos dunaújvárosi győzelem a Sapa farm ellen

Székesfehérvár - Két megyei jégkorong csapat, a dunaújvárosi Dab.Docler és a Sapa Fehérvár AV19 farm csapott össze ma este a Mol Ligában.

Silye Sándor

A mérkőzés előtt a szakvezetőket arról faggattam, rangot ad-e a mai találkozó, és ha igen, kinek? Kóger István itt, Stephan Lund ott egyetértett, hogy rangadó lesz, hiszen az újvárosiak megtisztelték ellenfelüket azzal, hogy a legerősebb összeállításukban érkeztek Székesfehérvárra. Rangadóként kezdődött hát a csata, mindenki abban bízott, hogy akként is ér véget.

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, Pavukot hamar „pihentették" játékvezetők, ez idő alatt a vendégek védő harmadában siklott  a pakk, gól nélkül. Aztán Pavuk visszajött, és a negyedik percben a hálóba talált, Pleszkán nem figyelt  a lövésnél, 0-1. Két perc múlva Kiss D. örvendeztette meg a tucatnyi Újvárosból érkezett drukkert.  Az iramra nem lehetett panasz, gyors volt a játék. A 19. percben Pleszkán javított, Mihalik egyedül tört kapura, de lövését hatástalanította az ifjú hálóőr.

A középső harmadban sokáig a Sapa akarata érvényesült,  ám kettős emberelőnyben is érintetlen maradt a „szomszéd” kapuja. Ebben a szakaszban a házigazdák irányították a történéseket, csak éppen a DAB lőtte a gólt, a 36. percben Galanisz talált a felső sarokba. Két teljes perc kettős emberelőnyt sem használt ki a Sapa, igaz, a DAB.Docler játékosai jól védekeztek.

A záró szakaszból még két perc sem telt el, máris „zörgött” a fehérvári háló, Hegyi lőtt az ismerős kapuba, 0-4. Néhány másodperc múlva ötöst rajzoltak a fehérvári jégre az újvárosi fiúk, Somogyi iratkozott fel a góllövők listájára, 0-5. Alábbhagyott a hazaiak lendülete, ami érthető is, hiszen az ellenfél túlságosan masszív volt a fehérvári  fiatalok számára.  Nem tudtak mit kezdeni hatékony védekezésével, illetve Sevela a szikla szilárdságával őrizte kapuját. Az ötletesen, jól játszó DAB.Docler csapata erővel is jobban bírta a csatát, és ilyen arányban megérdemelten nyert.

Sapa Fehérvár AV19 Farm-DAB.Docler 0-5 (0-2, 0-1, 0-2)

Székesfehérvár, 300 néző, vezette: Sós (Kovács, Mayer)

Fehérvár: Pleszkán – Erdélyi T., Farkas T., Tóth A. Hajós, Kiss Dávid – Hetényi P., Balogh B., Németh A.,Magosi, Nagy G. - Árkovics, Varga A., Németh Á., Farkas L., Horváth D. – Meretei M., Tóth G., Fekti Á., Kovács V., Kocsis F. Edző: Kóger István

Dab: SEVELA - Kiss Dániel 1, GALANISZ  1 (2), Mihalik (1), Papp V. – Hegyi Á. (2), Pozsgai (1), Vaszjunyin, Somogyi B. 1, Peterdi – Lencsés, Jobb, Pavuk 1, Gröschl, Szappanos – Velebny, Hegyi Á. Z. 1, Kiss Á. (1) Edző: Stephan Lundh.

Kiállítások: 4 perc illetve 18 perc

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!