Szívhez szóló üzenetek

Mezőfalva, Martonos - A mezőfalvi maratonfutó, programszervező idei Mikulás-futása Daruszentmiklósról indult útjára november elején, és most, karácsony előtt a vajdasági Martonoson fejeződött be.

V. Varga József

Kovács István, a lappföldi télapó, Joulupukki futó nagykövete a vajdasági Martonoson élő beteg kislánynak, Dávid Kittinek gyűjtött adományokat novemberi-decemberi programjain - amerre megfordult, ahova hívták. A betegségét hősiesen viselő hatéves óvodás lánykával az ünnepek előtt találkozott.  


  
Amint megtudtuk: Kittinél egy éve szilvanagyságú agydaganatot diagnosztizáltak. Belgrádban, egy magánklinikán sikeresen elvégezték a műtétet, amellyel megmentették az életét. Azóta csaknem eltelt egy év, és úgy tűnik, hogy a kislány kiállta élete talán legnagyobb bátorságpróbáját. Igazi hős, túl van már harminc sugár- és négy kemoterápiás kezelésen.
  
Mivel a Vajdaságban csak részleges a társadalombiztosítás, a lányka kezelése nagy anyagi terhet jelent szüleinek, tartalékaik kimerültek. A kórházban ingyenesen kapja a gyógyszert, de ha otthon van, meg kell fizetniük a kezelések teljes árát. A család hálás köszönettel fogadja az adományokat, a támogatást.
  
Amikor a mezőfalvi maratonfutó értesült Dávid Kitti súlyos betegségéről, emberfeletti küzdelméről, gyógyulásba vetett hitéről, elhatározta, hogy segít és segítséget kér.


  
A mikulásnagykövet karácsony előtt járt Martonoson, és a körútja során összegyűjtött ajándékokkal lepte meg Kittit. A karácsonyi ajándékok közül a leginkább szívhez szólónak az az album bizonyult, amelyben a Fejér megyei óvodások, kisiskolások üzentek szóval, rajzzal, képpel a kis betegnek - tudtuk meg Miskolci Magdolnától, a Magyar Szó munkatársától. Kovács István arról is beszámolt a Hírlapnak, hogy a martonosi óvodába és iskolába is elvitte a magyar gyerekek jókívánságait.

Számlaszám, elérhetőségek:

Bankszámla szám (deviza): RS35-160-5630200548800-36. Telefon: 062-1937-626, 062-8536-850, Martonos, Vajdaság. Utalás előtt egyeztetni szükséges Kitti édesanyjával, Dávid Veronikával ([email protected]).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!