A Sapa megizzasztotta a Vienna Capitalst

Bécs - Bécsben, a Vienna Capitals otthonában zárta az EBEL alapszakaszát a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata. Tét csak a hazaiak számára volt.

Bobory Balázs

Gondolta volna valaki, a bajnokság előtt, hogy az alapszakasz utolsó előtti játéknapján a Vienna majd azért küzd, hogy az alsóházban minél több bónuszponttal kezdje az alapszakaszt?

Biztos volt benne bárki, miszerint a fehérváriak az utolsó mérkőzésükön már abban a tudatban léphetnek jégre, hogy biztos résztvevői az osztrák liga rájátszásának?

Az EBEL-t figyelemmel kísérő hokiszerető drukkerek legtöbbjénél minden bizonnyal mindkét kérdésre nem lenne a válasz. Az elmúlt öt szezon során talán először fordult elő, hogy a magyar „kistestvér”, a Sapa Fehérvár AV19 úgy utazik az egyik legtehetősebb osztrák alakulathoz, hogy felülről (talán kissé sajnálkozva) tekint rá.

Megszánni azonban nem akarták a kék-fehérek - Bálizs - Horváth, Durco, Sofron (2), Vas M. 1 (1), Ladányi 1 - DaCosta, Pratt, Palkovics, Ryan, Klassen - az alsóházi középszakaszba kerülő bécsieket: Ladányi Balázs a 11. percben szomorította el a csapatuktól többet remélő Capitals-szurkolókat, 0-1. Látszott, hogy fontos a találkozó a hazaiaknak és azt is sikerült bizonyítaniuk, hogy veszélyesen is tudnak játszani, hiszen Filip Gunnarsson még az első harmadban egyenlített, majd a 26. percben Pat Kavanagh már a Viennának szerezte meg a vezetést, 2-1. Erre viszont Vas Máron felelt két perc múlva, így izgalmasnak ígérkezett a záró játékrész, 2-2.

Ez csak egyetlen gólt hozott, de ezt sajnos nem a vendégek szerezték, hanem a bécsi Phillip Pinter és ez a Capitals 3-2-es (1-1, 1-1, 1-0) sikerét jelentette. A Sapa a számára nem sok téttel bíró meccsen is közel állt a pontszerzéshez, vagy sikerhez, a mérkőzés jó felkészülés volt a következő szakaszra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!