A villachi győzelem erőt adhat az ördögöknek

Székesfehérvár - Vasárnap Villachban nyert simán EBEL-meccset a Sapa Fehérvár AV19, ma pedig jöhet az újabb feladat az osztrák rekordbajnok Klagenfurt otthonában.

Bobory Balázs

Ritka az olyan eset, amikor egy bajnoki mérkőzésen a hazai együttes füttyöt, a vendég pedig tapsot kap.  A fehérvári jégkorongozók a vasárnapi, villachi 4-0-ás sikerük alkalmával érdemelték ki a drukkerek tetszését, ezzel párhuzamosan a VSV játékosai nem tűzték a kalapjuk mellé, amit kaptak a lelátóról.
 - Remek mérkőzésen vagyunk túl, nagyszerűen harcoltunk, és megérdemelten nyertünk. Fontos volt, hogy mi szereztünk vezetést, és utána sok ellentámadást vezethettünk. Bálizs Bence kiválóan védett, élete egyik legjobb produkcióját nyújtotta - értékelt Kevin Primeau, a fehérvári kék-fehérek mestere.
  Villach  után a Volán nem Magyarország, hanem Klagenfurt felé vette az irányt, mivel ma  19.15-től ott lép jégre. A két csapat még szeptemberben találkozott az osztrák városban, akkor a 48. percig vezettek a fehérváriak, utána fordított a KAC, és  2-1-re nyert. A magyar bajnok az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban ebben az idényben kétszer is legyőzte a Klagenfurtot. A Volánban sok a sérült, de éppen a villachi mérkőzés a bizonyíték arra, hogy több meghatározó játékos nélkül is erős a csapat, és képes a kiugró teljesítményre. Hét forduló van a zárásig, a fehérváriak tartják pozíciójukat az első hatban, és ha ez így marad, biztosan rájátszásba jutnak az alapszakaszt követően.  
A  mai forduló további  mérkőzései: Linz-Zágráb, Znojmo-Vienna, Jesenice-Villach, Salzburg-Ljubljana.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!