Jó és közönségszórakoztató játék az elvárás az Alcoától

Székesfehérvár - Az NB I-es női kézilabda-bajnokság 12. fordulójában, az alapszakasz második körének a nyitányán az Alcoa FKC szombaton 18 órától a Kiskunhalast fogadja Fehérváron.

Matók János

Kétségtelen, hogy a tabellán 3. helyezett Vác elleni hazai győzelem (28-26) jót tett a lelkeknek, játékosnak, vezetőnek és szurkolónak egyaránt, az Alcoa FKC berkein  belül. Ezt lehet és kellene   megfejelni szombaton, amikor is 18 órától a tabellán utolsó Kiskunhalas lesz a fehérváriak ellenfele a Köfém Sportcsarnokban. Ám ahogy azt Mihály Attila megjegyezte: nincs két egyforma találkozó, s erre figyelni kell!
- A debreceni vereség után nagyon mélyről jöttünk fel, ezért is volt nagyon értékes a Vác elleni győzelem. Még akkor is, ha a színvonal közepes volt, de a csapat küzdőszellemből jelesre vizsgázott - mondta az FKC vezetőedzője.

- Ha azt vesszük, hogy most az utolsó helyezettet fogadják...

- Álljon meg a menet! Nem szabad lebecsülnünk a Halast, s nem is tesszük, mert a csapat idegenben nagyon veszélyes. Például Veszprémben is csak egy időn túli hétméteressel kapott ki, amíg Dunaújvárosban kiharcolta a döntetlent. Mindig hangoztatom, hogy nincs két egyforma mérkőzés és ellenfél. Nekünk szombaton is a lehető legjobban kell játszanunk, ha nyerni akarunk.

- A Vác elleni mérkőzés óta miként teltek a napjaik?

- Azt a győzelmet nem értékeltük túl, hiszen nem a bajnokságot, hanem egy fontos mérkőzést nyertünk meg, s egy ilyen, valóban nagyon fontos siker erőt kell, hogy adjon a csapatnak. Ennek megfelelően tettük a dolgunkat, melóztunk.

- Hét elején a Kiskunhalas edzőt váltott, lehet ennek bármilyen kihatása?

- Veszélyes tényező lehet, hiszen nem tudni, hogy milyen új impulzust jelent ez náluk. Nyilván bizonyítani akarnak, de ez minket is még nagyobb koncentrációra kell, hogy ösztönözzön. Hiszen hazai pályán mindenképpen elvárható a győzelem, amit jó és közönségszórakoztató játékkal szeretnénk megvalósítani. Ez az elvárásom a csapattal, a lányokkal szemben - fejezte be Mihály Attila a beszélgetést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!