Visszapillantás 2011 - Ingyen taxit ajánlott, csak megszállóknak!

Hónapról hónapra idézzük fel azokat az eseményeket, amelyek a legjobban felkeltették olvasóink figyelmét a 2011-es évben.

Tihanyi Tamás

Mind a tíz ujján nagy kötésekkel, s több  mint tíz kiló mínusszal érkezett június második napján a fővárosi repülőtérre Gál László, a fehérvári hegymászóklub tagja. Élete első nyolcezres hegycsúcsát hódította meg Erőss Zsolttal, aki műlábbal ért fel a csúcsra, a 8516 méteres Loche-ra.
A trianoni tragédia emléknapján avattak emlékművet Vértesacsán, ahol a németek 60 évvel ezelőtti kitelepítését idézték fel. A 2543 helyi lakosból 1800-an voltak német eredetűek, s a kollektív bűnösség elve alapján közülük (néhány kilós csomaggal) 1600-at üldöztek el otthonából. 
A ciszterci szerzetesrend új apátja, Dékány Árpád Sixtus lapunknak elmondta: elsősorban a nyelvi és természettudományos képzésre kívánják helyezni a hangsúlyt a rend fehérvári gimnáziumában.
Egy olvasónk kulcsi házának kéménye darabokra hullott, a lakás pedig szó szerint kettényílt egy villámcsapás után. De nem az volt az utolsó kemény nyári vihar az évben.
Arról volt kénytelen beszámolni júniusban Kossa Lajos abai polgármester, hogy a csőd szélére került a település.
Konferenciát rendezett a  Politikai Foglyok Szövetsége: júniusban volt húsz éve, hogy a megszálló szovjet csapatok elhagyták az országot. Lapunk ez alkalomból megszólaltatta a székesfehérvári Keszthelyi Pált, aki taxisként akkor felajánlotta, ingyen szállítja a határig az oroszokat. A megye tizenegy településén állomásoztak egykor szovjet csapatok.
Életfogytiglant kapott a két elsőrendű vádlott a Cozma-ügy első ítélethirdetésén.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!