Volvo Kupa: tornagyőztes a magyar férfi vízilabda-válogatott

Székesfehérvár – Úgy alakult a VI. Volvo Kupa menetrendje, hogy a magyar válogatott a legfontosabb mérkőzését szombaton, a döntőt vasárnap játszotta.

Silye Sándor

Szombaton este az örök rivális, a világbajnoki cím védője, Olaszország  volt a magyar válogatott ellenfele. Miután Németország az első mérkőzésen 12-8-ra legyőzte Kanadát (legjobb dobók: Oeler 3, illetve Diggle 2), a hazaiaknak nyerniük kellett ahhoz, hogy ne kerüljenek lépéshátrányba. Nyertek.

Magyarország-Olaszország 11-8 (2-1, 4-3, 3-4, 2-0)


Székesfehérvár, 1000 néző, vezette: Stavropoulos, Margeta

Magyarország: Baksa – Hosnyánszky 2, Kásás, Steinmetz 2, Varga Dénes 3, Kiss G. 2, Madaras 1, csere: Szécsi (kapus), Katonás, Szívós, Varga Dániel 1, Vámos, Gór-Nagy, szövetségi kapitány: Kemény Dénes.

Olaszország: Pastorino – Gitto 2, Presciutti 1, Gallo 1, Felugo, Figlioli 1, Alcardi, csere: Figari 2, Giorgetti 1, Perez, Forentini, Lapenna, szövetségi kapitány: Campagna Alessandro.

-Az olaszok ellen mindig rangadót játszik a válogatottunk függetlenül attól, hogy Eb-n, vb-n, vagy éppen az olimpián szállunk ellenük vízbe. Az „évszázados” meccseinknek mindig nagy presztízse van, - mondta szombaton kora este Péter Imre, a Fehérvár Póló SE szakvezetője, valamikori első osztályú vízilabdázó.

-A torna mai napján az első örömömet az jelentené, ha találnék egy helyet, ahova leülhetek A tornától meg azt, hogy fölényesen nyerjük meg. Azt gondolom, hogy az aktuális világbajnok olaszok ellen is győznünk kellene –   dr. Martin György, az MVSZ elnöke.

Jó meccsen végül biztosan nyert a csapat.

-Jól játszottunk, és nyertünk a világbajnok ellen! – summázta Martin György.

Vasárnap a 3. helyért Olaszország Kanada ellen meccselt, az olaszok 14-9 (4-0, 4-2, 3-4, 3-3) nyertek. A legjobb dobók: Graham 3 illetve Gallo, Figliloli 3-3. Majd jött a döntő.

Magyarország-Németország 9-8 (1-2, 2-1, 3-5, 3-0)


Székesfehérvár, 900 néző, vezette: Margeta, Radicevic

Magyarország: Baksa – Varga Dénes 1, Kásás 1, Steinmetz 3, Katonás 1, Kiss G. 1, Madaras 1, csere: Varga Dániel 1, Hosnyánszky, Szivós, Turzai, Gór-Nagy,  szövetségi kapitány: Kemény Dénes.

Németország: Csigir – Stamm 1, Bukowski 2, Kreuzmann 1, Real, Politze 1, Schlotterbeck, csere: Wolthan, Schüler 1, Roeszing 1, Schroetter, Oeler 1, szövetségi kapitány: Stamm Hagen.

Első: kapusparádé, Csigir mágia, büntető sem. A lépéselőny mindig ott. Harmadikban már kettő oda. Sok emberhátrányban a mieink, német víz ? Három harmad: 15 magyar, 7 német kiállítás! 7-8-nál közönség, egál, talpon a csarnok!!! Kásás a legfontosabb gól! A végén a negyedik német kapufam győzelem!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!