Gasztrománia - Túrótorta, sütögetés nélkül

Székesfehérvár - Tegnap még hó hullott ránk, mára talán közelebb kerül hozzánk a tavasz, amit akár étkezésünkkel is sürgethetünk. A vitamintartalékok kimerülőben, együnk hát gyümölcsöt, kicsit variálva.

Kovalcsik Katalin

A baracsi Kovácsné Molnár Tünde olvasónk is csatlakozott a PLT kiadásában megjelent  Desszertek  könyvének összeállításához, ebben a kiadványban ajánlja a  túrótortát, amelyhez be sem kell gyújtanunk a sütőt.  Szükség van hozzá 50 deka túróra, 30 deka porcukorra,  két vaníliás cukorra,  két csomag vaníliás pudingra, hat evőkanál  cukorra, egy liter tejre,  20 deka minőségi margarinra, egy csomag zselatinra, egy csomag gyümölcskocsonyára.

 Első lépésként készítsük el a pudingot  8 deci tejjel, hat kanál cukorral - ennek mennyiségét akár meg is változtathatjuk, lehet több vagy kevesebb -,  és hagyjuk kihűlni. A 30 deka porcukrot keverjük ki a margarinnal és a vaníliás cukorral. A túrót jól törjük össze  - néhány recept szerint krumplinyomón nyomjuk át, de nem javaslom, nehéz művelet és nem biztos, hogy sikeres -, maradjunk a villánál. A finomra tört túróhoz adjuk hozzá a margarint, valamint a kihűlt pudingot. A zselatint két deci tejjel forraljuk fel, hűtsük langyosra, és alaposan keverjük össze a túrós masszával.   Öntsük tortaformába úgy, hogy közben rétegesen tegyünk bele gyümölcsöt. A tetejére is gyümölcs kerüljön, végül öntsük le gyümölcskocsonyával, és tegyük két-három órára a hűtőbe. A gyümölcsök közül jól használható a  tortánkhoz a kivi, de tehetünk bele narancsot, mandarint,  és ha a kamrában maradt még cseresznyebefőtt, abból is tehetünk a túrótortánkba.  A finomság lehet kedvcsináló,  elkészítése nem igényel sem sok időt, sem sok konyhatündéri tapasztalatot, viszont hálásak lesznek a családtagok, ha az ebéd után, vagy a napközis tanulás után egy adag ízletes, szemre- és a fogukra való torta várja őket odahaza.  

Még több recept itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!