Konkoly Csaba csatát nyert az FKC-val

Székesfehérvár - Az NB I-es női kézilabda-bajnokságban az Alcoa FKC "négypontos" mérkőzésen fogadta a Békéscsabát, s 9 gólos győzelmet aratott, Konkoly Csaba vezetőedző hazai bemutatkozásán.

Matók János

Alcoa FKC-Békéscsaba 28-19 (15-10), Köfém Sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Herczeg, Südi.

Alcoa FKC: SZIKORA - Niksics 2, NIKCSEVICS 6, HORVÁTH 1, TILINGER 7/1, TRISCSUK 6/2, VASZARI 2, csere: Becséri, KUHINKÓ 2, Németh K., Rádl, Maruscsec 1, Lelkes 1. Vezetőedző: Konkoly Csaba.

Békéscsaba: Veress - Hajduch 1, Toskovics 1, Szögi,  Tóth K. 1, Glusica 2, KELEMEN 5, csere: Futaki és Sipeki (kapusok), Ljubas 2, DRÁVAI 5, Gávai, Zsilák, Dombi 1, Tóth S. Vezetőedző: Kovács Péter.

Konkoly Csaba csatát nyert, hiszen a Békéscsaba elleni bajnoki találkozón győzelemmel mutatkozott be a hazai közönség előtt, ráadásul a taktikai párharcot is megnyerte Kovács Péter ellen. Pedig a csabai vezetőedző bizakodó volt a kezdés előtt, ahogy megfogalmazta, az FKC nyakig ül a pácban, s ez az ő csapata malmára hajthatja a vizet. Nem lett igaza, mert a fehérváriakat hónapok óta nem láttuk olyan jól játszani, mint ahogy azt ezúttal tették a Köfém Sportcsarnokban. Nem véletlen, hogy a lefújás előtt 2 perccel a hazai publikum felállva tapsolta meg a vártnál is jobban teljesítő csapatot és vezetőedzőjét. Volt is mit, hiszen a lányok fantasztikus védekezést produkáltak, jellemző, hogy a 21. percben még csak 6 gólnál tartott  a Csaba. Ja, persze úgy könnyű, ha Szikora Melinda ismét  - zsinórban immár harmadszor - 50 százalék fölötti teljesítményt nyújtott a kapuban. Vagy említhetjük Szandra Nikcsevicset, aki most mutatta meg, hogy miért is szerződtette a fehérvári klub. Szinte rá sem lehetett ismerni a lányokra, akik láthatóan kellő önbizalommal felvértezve játszottak a mérkőzésen. Hibák, persze most is akadtak, ám elenyésző mértékben, s ez is a fejlődést mutatja. Az is feltűnt sokaknak, ahogy Konkoly Csaba együtt élt a játékkal, szinte egy pillanatra sem ült le a kispadra, végig kommentálta a látottakat, ha kellett dicsért, ha úgy adódott, akkor korholt, de szavainak láthatóan foganatja volt a lányoknál. A papírforma a vendégek mellett szólt, hiszen például a Fradi ellen is döntetleneztek, ám az FKC ellen egyszerűen tehetetlenek voltak, minden tekintetben. Szó mi szó, jó volt fehérvárinak lenni szombaton este. Hát még amikor az ember azt látta, hogy Karl-Erik Böhn szövetségi kapitány is elismerően bólogatott a látottak után.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!