Közösen az állásokért

Székesfehérvár - Új lehetőségek nyílhatnak márciusban a munkanélkülieket foglalkoztatni kívánók előtt - hangzott el szerdán egy megyei munkaügyi fórumon.

Klecska Ernő

A Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja kistérségi szinten munkáltatói fórumokat rendez  a Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakembereinek részvételével  a munkaügyi szervezettel partneri kapcsolatot ápoló munkáltatóknak, civil szervezeteknek ezekben a napokban. A február 9-én Móron indult rendezvénysorozat, amely csütörtökön Dunaújvárosban folytatódik, majd Ercsiben ér véget, ma Fehérvárra, a Türr István Képző és Kutató Intézet Székesfehérvári Igazgatóságra ért.
- Az aktív foglalkoztatáspolitika lehetőségeiről adtunk tájékoztatást, ezen belül is kiemelkedően a munkahelyteremtő beruházások támogatása az, ami nekünk most a zászlónkra van tűzve, illetve a munkahelymegőrzés, ami jelenleg két formájában is megjelenik. Az egyik, amit saját hatáskörben, saját forrásból tudunk biztosítani, a másik az, amit központiból. Ez utóbbi most jelent meg - tájékoztatott Budai Attila, a Fejér megyei kormányhivatal munkaügyi központjának igazgatója.
-  E fórumokon - mivel kiemelt célunk továbbra is a pályakezdők, álláskeresők munkába helyezése -, a pályakezdők munkatapasztalat-szerzéséről is tartunk tájékoztatókat. A  munkaügyi központ képzései a tervek szerint márciusban indulnak, s arra számítunk, hogy a TÁMOP hátrányos helyzetű személyek munkához jutását segítő programja is indulhat - mondta az igazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!