Kuncze: a kormány demokrácia-felfogásán akarnak változtatni

Székesfehérvár - Kuncze Gábor lett a Szabadelvű Polgári Egyesület elnöke. Már emiatt is érdeklődött irántuk az országos sajtó, ráadásul az új vezető fokozott aktivitást ígér.

Tribolt Lajos

Székesfehérváron van bejegyezve a Szabadelvű Polgári Egyesület. A 2010-ben alakult szervezet most aktivizálódni látszik. A zömmel  egykori SZDSZ-tagokból álló szervezet elnökségi tagja többek között a  fehérvári Világosi Gábor, volt országgyűlési képviselő, államtitkár,  az országgyűlés egykori alelnöke. Tőle érdeklődtünk a szervezet  feltámadásáról, ám ő maga helyett az egyesület elnökét ajánlotta. 

Kuncze Gábor lapunknak elmondta, hogy azért aktivizálódik az  egyesületük, mert sokan keresték meg őket, hogy rossz felé mennek a  dolgok az országban, s ők is így ítélik meg. Egyesületük a szabadelvű,  liberális értékeket kívánja képviselni. Kérdésünkre, hogy ezeket ezek  szerint ma nem képviselik a parlamentben, a politikus azt mondta, azok  gondolják így, akik őket megkeresték. Ezeknek az embereknek  szeretnének lehetőséget teremteni véleményük kifejtésére. Éppen ezért  országos hálózat kiépítésbe kezdenek. Mindazokkal együtt kívánnak  működni, akik úgy gondolják, hogy az ország poltikáján változtatni  kell. A szövetségesek megkeresése egy későbbi lépés lesz. 
Kuncze Gábor elmondta, hogy amin elsősorban változtatni kell, az a mai kormány demokrácia-felfogása. Úgy véli, az európai értékrendnek jobban  kellene érvényesülnie, s a mi értékeinkkel is erősíteni kell Európát.  Azt mondja, nincs olyan szakerület, amit a mai kormányzat nem dúlt  fel, így azokat egyenként kell elemezni.  Megjegyzésünkre, hogy meglepően nagy irántuk az érdeklődés, kifejtette, ebben benne van  a változás iránti igény, az, hogy sokan nem találtak  maguknak elfogadható politikai formációt,s talán ő is felhalmozott  olyan poltikai tőkét, hogy  érdeklődést keltsen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!