Ma délután: FKC-Békéscsaba

Székesfehérvár - Az NB I-es női kézilabda-bajnokságban, ma 18 órakor kezdődik az Alcoa FKC-Békéscsaba összecsapás. A középmezőnybe való bekerülés miatt tipikus négy pontos találkozó.

Matók János

Az elmúlt években számos emlékezetes összecsapást vívott egymás ellen az Alcoa FKC és a Békéscsaba.  A kezdeti fehérvári sikerek után két olyan szezon következett, melyekben rendre csabai győzelmek születtek. Az elmúlt öt összecsapáson viszont mindig a hazaiaknak termett babér. Hogy a sorozat folytatódik-e, arra szombaton, vagyis ma  18 órától   kapjuk meg a választ. A felnőttek  összecsapását Herczeg Péter és Südi Péter dirigálja, ám a Köfém Sportcsarnokban már 14 órakor pattog a labda: attól kezdve az ifjúsági, majd 16 órától a junior csapatok bajnokija látható. Visszatérve a felnőttek küzdelmeire, kezdetben fehérvári fölény jellemezte az Alcoa FKC és a Békéscsaba bajnoki összecsapásait, hiszen a 2006 őszi, rosszemlékű (Petra Valova az első percben orrtörést szenvedett), egygólos idegenbeli vereség kivételével,  itthon és idegenben is rendre Alcoa-győzelmek születtek.
A 2008/2009-es idényben azonban fordult a kocka: a bajnokság 3. fordulójában - négy nappal azután, hogy az FKC szenzációs, hétgólos győzelmet aratott az akkor még élcsapatnak számító Dunaferr otthonában -  újabb, de ezúttal negatív értelemben vett történelmi eredmény született: a Békéscsaba először nyert a Fehérváron (20-27).  Amilyen váratlan volt a 2008 szeptemberi fiaskó, annyira számított meglepetésnek a rossz széria végét jelentő 2010/2011-es bajnoki rajt, melyen az Alcoa legyőzte a Csabát. A 38-31-es eredménnyel végződő összecsapás óta kizárólag hazai győzelmek születtek a két csapat között a bajnokság alapszakaszában és rájátszásban egyaránt. A legutóbbin,  ősszel  24-20-ra nyert Kovács Péter együttese Csabán, megszerezve a viharsarkiak addigi első győzelmét.
-  Egyértelmű, hogy a kitűzött célok szempontjából csak a győzelem lehet elfogadható. A Békéscsaba felszálló ágban van, noha a nemzetközi kupaporondot nekik is vesztesen kellett elhagyniuk, és ez okozhat némi törést. Kovács Péter vezetésével egyre acélosabbá váltak a bajnokságban, de ezt a lendületüket meg akarjuk most akasztani. Legutóbb a Veszprém ellen pontot szereztek, így az egymás elleni eredmények tekintetében nem biztos, hogy ők, hanem leginkább a Debrecen lehet a közvetlen riválisunk a középső házba jutásért - mondta Konkoly Csaba, aki a fehérvári közönség előtt most mutatkozik be, mint az Alcoa FKC vezetőedzője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!