Az unióról diákoknak, nyugdíjasoknak, vállalkozóknak Lepsényben

A Magyar külügyminisztérium által kiírt pályázaton a lepsényi ÁMK intézményegysége, a községi könyvtár sikeresen pályázott. Ennek keretében négy előadáson vehettek részt az érdeklődők.

Borsos György

Április 18- án Szabó Sándor, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályázati és innovációs tanácsadója ismertette az EU- s pályázatokat, kiírásokat. Hangsúlyozta, hogy nem a pályázatokhoz kell igazítani a projektet, hanem olyan kiírást kell keresni, amely a saját ötletet támasztja alá. Április 23-án, hétfőn a lepsényi Esthajnal Nyugdíjasklub tagjainak Szili Valéria, a székesfehérvári Europe Direct irodavezetője tartott egy előadást, mely kötetlen beszélgetés formájában a nyugdíjasokkal kapcsolatos uniós elvárásokat és a magyar valóságot jelenítette meg. Április 25- én, szerdán az ÁMK Fekete István Általás Iskola és Alapfokú Művészeti iskola 8. osztályos tanulóinak elsőként újfent Szili Valéria tartott egy órát az EU kialakulásáról. A diákok aztán egy teszt formájában mutatták meg Európai Uniós ismereteiket. Egy órával később az előadás-sorozatot a Mezőszentgyörgyi M.A.SZ.K két tagja, Babják Zoltán és Kiss Péter prezentációja zárta. Főleg az Európai Unió és Magyarország kapcsolatára helyezték mondanivalójuk hangsúlyát. Előadásuk végén egy képes beszámolót ismertettek a tanulókkal a színjátszók 2011- es brüsszeli útjáról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!