Nem értik az E.On számláit, volt, aki 170 ezres csekket kapott

Fejér megye - Az utóbbi napokban két olvasónk is segítséget kért abban, hogy válaszokat kapjon az E.On-tól. Elszámolási gondokról van szó, s mindkét olvasónk azt sejti, esete nem egyedi.

Zsigó Ferenc

Gál Istvánné azt írja: "Székesfehérváron élek, átalánydíjat fizetek. Az éves elszámolás január 10-én történt, amivel minden rendben volt. Ezután kaptam egy levelet, hogy gazdaságossági szempontok miatt áttérnek a villany- és gázóra egységes leolvasására, ami márciusban esedékes. Közben a januári leolvasás alapján megkaptam a 2012.01.11-2012.02.20-ig terjedő időszakra vonatkozó résszámlát, amit március 8-án leemeltek a bankszámlámról. Március 29-én megtörtént a gáz- és villanyóra leolvasás, mely alapján április 5-én megkaptam az elszámolást, mely 2012.01.11-2012.03.29-ig terjedő időszakra vonatkozik. Ebben a számlában viszont nem szerepel a március 8-án leemelt résszámla összege, amivel véleményem szerint csökkenteni kellett volna a végelszámoló számla összegét."

Az ugyancsak fehérvári Horváth Gábor szerint a Zámoly utcában, ahol ő lakik, többen is kaptak érthetetlen, nagyösszegű számlákat. Ő január 20-án kapott egy elszámoló számlát (gázról van szó) 4458 forintról, február 20-án egy részszámlát 34 ezer 27 forintról,  április 5-én viszont ismét jött egy összevont elszámoló számla, 167 ezer ötszáz forintról.

- Ki fogom fizetni, nem erről van szó, de nem értem, mi történik - mondta Horváth Gábor.

Megkerestük Egyházi Nikoletta szóvivőt az E.On-nál, ő a történteket az áramos és gázos leolvasások összehangolásával magyarázta.

- Azon ügyfeleink esetében, akiknek eddig évente két külön alkalommal végezték el munkatársaink az áram- és gázmérőik leolvasását, egy új, közös időpontban fog a leolvasása megtörténni. A gázmérőik leolvasását igazítjuk a villanymérőik leolvasásának időpontjához.

A leolvasási időpontváltozásban érintett ügyfeleknek a szolgáltató tájékoztató levelet küldött, amely a fogyasztási helyre vonatkozó új leolvasási időpontot tartalmazza. Emellett arról is szó van a levélben, hogy azoknak az ügyfeleknek, akiknek az átállásból adódóan, esetenként magas összegű elszámoló számla készül, annyi hónapra elosztott kamatmentes részletfizetésre van lehetősége, amennyivel rövidebb lett az éves elszámolási időszaka.  A részletfizetési igényt az ügyfélszolgálaton kell jelezni - mondta Egyházi Nikoletta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!