A miniszterelnök emléke

Mór - Pénteken avatják fel Wekerle Sándor emlékművét a szülőháza mellett. A szobrot szerdán sok érdeklődő előtt emelték a helyére.

Klecska Ernő

Pénteken, augusztus 26-ikán, halálának 90. évfordulóján avatják fel Wekerle Sándor, Magyarország első polgári származású miniszterelnökének emlékművét a nagy államférfi szülőháza melletti megújult Erzsébet téren. A szobrot, amelyet közadakozásból és önkormányzati támogatásból Nagy Benedek szobrászművész és a móri művészeti szabadiskola alkotásaként jött létre, szerdán állították fel. A hatalmas szobrot egy óriási daruval illesztették a helyére - talapzata alatt egy időkapszulában, azaz egy fémhengerben elhelyezték a példaértékű civil összefogás és a több mint egy éves gigászi munkát dokumentáló írásokat, fényképeket és tárgyakat.

A pénteki rendezvényre, amelyet a Wekerle Sándor Emlékbizottság, Mór Város Önkormányzata és a Móri Városvédő és Szépítő Egyesület ezúton szervez, mindenkit várnak. A pénteken 10 órakor kezdődő ünnepségen a Wekerle Emlékév fővédnökét, Orbán Viktor, és a magyar kormányt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, a Wekerle-családot Osztroluczky Miklós, Wekerle Sándor dédunokája képviseli.

A szobor szerda esti felállítását nagy érdeklődés kísérte. Amikor az utolsó fugát is elsimították, taps köszöntötte a művészeti szabadiskola tagjait és az ügyért az elmúlt egy évben rengeteget dolgozó civileket és támogatóikat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!