Minek is?

2019.09.30. 07:20

Akár telefonálni is lehet a most bemutatott gyűrűvel, szemüveggel

Az Amazon mindenhová próbálja betolni személyi asszisztensét. Az Alexa megjelenik frissen bemutatott, bárki által még nem megvásárolható termékeiben is.

Mint már részletesebben is írtuk, hallgatózhat az Amazon hangvezérelt otthoni okoshangszórója.

A kereskedő nagyhatalom Amazon hangvezérelt asszisztensének az a feladata, hogy hangparancsokkal utasíthassunk minden okos eszközt, anélkül, hogy a fotelből fel kellene állni, s elmenni az okos eszközökig, számítógépig, mobilig.

Szóbeli utasításra a mesterséges intelligencia vezérli a megokosodott háztartási készülékeket, telefonhívásokat intéz, hangoskönyveket olvas fel, zenét játszik le az internetről és még sok másra is képes. A balhé nemrég abból támadt, hogy a Bloomberg hírügynökség említett cikke szerint poloskaként hallgatóznak a kütyük.

Egy gyűrű és egy szemüveg mind fölött

Az Echo Loop gyűrűt és az Echo Frames szemüveget gombbal – az energiatakarékosság miatt hangparanccsal nem – lehet felébreszteni és utasításokat adni neki. A készülékek az okostelefonhoz kapcsolódva dolgoznak, mindkettőt akár telefonálásra is alkalmasnak ígéri az Amazon.

Szemben a Google elfuserált Google Glass szemüvegével, az Echo egyrészt rendes szemüvegnek néz ki, másrészt nem préseltek bele kamerát meg kijelzőt.

Ami az okosgyűrűt illeti, telefonhívás esetén rezegni kezd az ujjon, s állítólag elég lesz a fülünkhöz tartani.

Nem lesz olcsó egyik sem, de legalább nélkülözhető: a gyűrű 129,99 dollárba, a szemüveg pedig 179,99 dollárba fog kerülni.

Borítóképünkön az Echo Frames okosszemüveg (Kép forrása: Amazon)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!