Magyar esport

2022.04.15. 15:00

Sikeres lett az Országos Gaming Expo

Címkék#esport

Lezárult az Országos Gaming Expo rendezvénysorozat, amely közel két hónap alatt körbejárta hazánkat.

Alighanem minden látogató szívébe belopta magát programjaival, szórakoztató műsoraival és FIFA versenyével:

42 óra közvetítés, több mint 15 különböző program megyeszékhelyenként, 2,7 millió forintos összdíjazású FIFA verseny, közel 7 millió elért ember a közösségi média felületeken.

„Az OGEX nemcsak a látogatóknak, hanem az e-sporttal foglalkozó helyi szervezeteknek is jó lehetőséget teremtett arra, hogy élőben találkozzanak közönségükkel, jelenlegi és leendő tagjaikkal, e-sportolókkal, szülőkkel. Másik oldalról a látogatók is betekintést nyertek az e-sport szervezetek működésébe, szabályozottságába, ami főként szülői oldalról sok kérdésre, kétségre választ adott. A rendezvény fontos hozadéka, hogy első kézből tájékozódhattunk országszerte az e-sportolók és szervezeteik helyzetéről, lehetőségeiről, terveikről. Egy ilyen rendezvénysorozat után valódi tapasztalatokkal állhatunk neki a további munkának, a hazai e-sport élet fejlesztésében.” – mondta Bíró Balázs, az Egymillióan a magyar esportért Egyesület és a Magyar E-sport Szövetség elnöke.

„Komoly szervezőmunka és nagyon gyors reagálás – ez jellemezte az elmúlt 3 hónapot. Országszerte 20 rendezvényt tartottunk, ami nem jött volna létre elhivatott partnerek, helyszíni támogatók és a közvetlen munkatársaink lelkes hozzáállása nélkül. Az Országos Gaming Expo ezidáig egy egyedüllő kezdeményezés, hiszen ez az első olyan rendezvénysorozat Magyarországon, amely minden vidéki megyeszékhelyre ellátogatott. Nemcsak a játékok kipróbálásának lehetőségeit teremtettük meg, hanem komoly erőfeszítéseket tettünk azért is, hogy a látogatók megismerjék milyen tudás, milyen lehetőség rejlik magában az e-sportban mint iparágban. Természetesen ez a rendezvény a szórakozásról is szólt, amit változatos színpadi programokkal és a fiatalok által ismert és rajongott videósokkal, tartalomgyártókkal együtt valósítottunk meg” – nyilatkozta B. Szabó Edina, az Országos Gaming Expo főszervezőjének képviseletében.

Az OGEX 2022 esport open FIFA 22 országos bajnokságának a lezárása elképesztő budapesti élő döntő keretein belül történt meg. A finálé egy nagyon magabiztos és egy, az utolsó pillanatig küzdő versenyző párharca volt. 

Szentgyörgyvölgyi Örs, játékos nevén GrislyJam ugyanis élete egyik legjobb játékát hozta, nagyszerűen adogatott, uralta a meccseket és ellentmondást nem tűrően szerezte meg élete egyik legkomolyabb trófeáját, egyúttal a 350.000 forintot jelentő fődíjat. A 2. helyezett Pavlovics Márk alias TheBoy és a 3. helyezett Borkai Ádámnak, Boresz, valamint a versenyen induló rekord számú 362 játékos bebizonyította, hogy a FIFA játéknak továbbra is nagy létjogosultsága és jövője van a magyar e-sport piacon.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!