A sör a legnépszerűbb ital

2024.06.21. 15:00

Kiderült, ezeket eszik-isszák a legszívesebben meccsnézés közben a szurkolók

Már javában zajlik az Eb, egész Európa focilázban ég. Nem csoda, ha a napi két-három mérkőzés közben a drukkerek megéheznek, főleg ha megannyi futó játékost, gyors passzt kell követniük a képernyőn keresztül. Az egyik felmérés most arra volt kíváncsi, hogy a szurkolók milyen ételeket esznek a legszívesebben meccsnézés közben. Annyit előre elárulunk, hogy nem hozott nagy meglepetést a kutatás.

MW

A focirajongók szívesen fogyasztanak pizzát, csirkeszárnyakat, virslit, perecet és sajtot is

Forrás: AFP

Fotó: Tom Weller

Dobpergés: a megkérdezett focirajongók legnagyobb része csipszet készít a tévé mellé. Európa második legkedveltebb nasija a popcorn, míg a harmadik helyen a nachos végzett. Azonban ennél a rangsornál is akadnak kivételek, ugyanis 

Spanyolországban a nachos vezet, a svájci, a cseh, a szlovák és az osztrák szurkolók pedig a popcornt kedvelik a leginkább. 

Soccer photo shoot "Alles was zählt" and "Unter uns"
A megkérdezett focirajongók legnagyobb része csipszet készít a tévé mellé
Fotó: Rolf Vennenbernd / Forrás: AFP

De a focirajongók szívesen fogyasztanak pizzát, csirkeszárnyakat, virslit, perecet, sajtot, sőt még zöldségeket és gyümölcsöket is – írja a Mindmegette.

Az italoknál természetesen a sör vezet

Az italokkal kapcsolatban is végeztek felméréseket, amelyek nem meglepő módon azzal az eredménnyel zárultak, hogy

az idei foci-Eb legnépszerűbb itala a sör.

A második helyen a szóda áll, de a limonádé és a gyümölcslé is előkelő helyen szerepel. Felkerült a listára a bor is, ahogyan az energiaitalok és a tea sem hiányozhat, csak ezek után jön a kávé és a gin-tonik. De az italok terén sem minden fekete vagy fehér, ugyanis 

a belga szurkolók többsége a szódát részesíti előnyben, ahogyan a dánok, a szlovákok és mi, magyarok is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában