A konyhai munkába is besegít

2024.06.17. 12:00

Világbajnokként sem büdös a munka: legenda etette Kölnben a magyarokat

A 2014-ben világbajnok német támadó, Lukas Podolski 38 évesen is a lengyel élvonalban futballozik, és nem ül tétlenül a mintegy 85 milliárd forintos vagyonán. Köln élő legendája felépített egy kebabos étteremláncot, amely már jobban jövedelmez neki, mint pályája csúcsán a pofi futball. A dóm szomszédságában az Európa-bajnokságra szurkolni érkező magyarok is kedvelték a német klasszis által kínált csemegét.

MW

Lukas Podolski több pénzt termel a kebabozással, mint amennyit futballkarrierje csúcsán keresett

Forrás: AFP

Fotó: Annette Riedl

Jobb reklám Kölnben nem kell a Podolski névnél: a lengyel Górnik Zabrzéval 2025 nyaráig szerződésben álló támadó, akinek a vagyonát 180 millió fontra, mintegy 85 milliárd forintra becsülik, bevallotta, hogy most több pénzt termel a kebabozással, mint amennyit futballkarrierje csúcsán keresett – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. Pedig Lukas Podolski stoplis cipővel a lábán is sok sikert ért el, már 18 évesen befutott sztár volt a nemzetközi labdarúgásban.

Gornik Zabrze-Lechia Gdansk Ekstraklasa Polish Football League Match
Lukas Podolski 38 évesen is aktív játékos, jelenleg a lengyel labdarúgó-bajnokságban szerepel 
Fotó: Jakub Porzyck / Forrás: AFP

A kölni legenda

A lengyel származású Lukas Podolski gyerekkorában költözött Németországba a családjával, és tízévesen lett a Köln futballistája. Igazi legenda a városban, és nemcsak azért, mert onnan indulva 130 meccsen 49 gólig jutott a német válogatottban, és tagja volt a 2014-ben világbajnok együttesnek. Amikor 2004-ben a Köln kiesett a másodosztályba, őt már topklubok környékeztek meg, de Podolski hű maradt csapatához a Bundesliga II-ben is, és 24 góllal segítette visszajutni a csapatot az élvonalba

Podolski később a Bayern München és az Arsenal között visszatért a Kölnhöz újabb három évre, és összesen 181 mérkőzésen 86 gólt szerzett az első csapat mezében. Imádják a városban, ő pedig jó üzleti érzékkel kamatoztatja a népszerűségét. Podolski 2018-ban indította útjára a Mangal Döner X LP10 étteremláncot egy üzlettársával közösen, és ma már több mint harminc egysége van. Sokatmondó adat, hogy ezek közül 16 Kölnben található. A kölni dóm szomszédságában lévő étterembe több magyar szurkoló is ellátogatott a Magyarország–Svájc (1–3) Eb-csoportmeccs napján.

Elvégzi a piszkos munkát is

Magyar és svájci szurkolók közül is többen itt oldották meg az étkezésüket, érkezésünkkor az utcára ért a sor, bent leülni már nem is lehetett – írta meg a Magyar Nemzet.

Tényleg nem rossz, amit elvár egy kebabtól az ember, azt tudja

– árulta el érdeklődésünkre az egyik magyar szurkoló. 

Nem hallott előzetesen Podolski étterméről, vonattal érkeztek Kölnbe, gyorsan enni akartak valahol, ezért a közeli McDonald’shoz indultak, ám kiszúrták az út túloldalán a német futballsztár nevét a kebabozó tábláján, és gondolták, kipróbálják. Podolski elmondása szerint számára nem probléma, ha keményen kell dolgoznia, hogy az éttermei sikeresek legyenek.

Hat éve kezdtem ebbe az üzletbe, és nagyban gondolkodtunk. Nem csak edzésből, alvásból és netflixezésből áll az életem. Manapság senki sem akar dolgozni, mindenki közösségimédia-sztár akar lenni. Ezért zár be egyre több pékség, senki sem akar hajnalban felkelni és piszkos munkát végezni

– nyilatkozta a világbajnok támadó, aki rendszeresen felkeresi az éttermeit, és állítása szerint akár a frontvonalba is beáll, segíti a konyha munkáját, plusz az üzletvezetésből is kiveszi a részét.

Az én apám nem volt milliomos, senki sem nyitotta ki előttem az ajtókat. Keményen kellett dolgoznom, egy vagyok az itteniek közül

árulta el Podolski.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában