Saját jövőjéről is beszélt

2024.07.14. 14:40

Dárdai Pál elmondta véleményét a magyar válogatott Európa-bajnoki szerepléséről

A korábbi szövetségi kapitány, Dárdai Pál elárulta, a magyar válogatott Eb-kiesése a jövő szempontjából talán nem is akkora baj.

MW

Dárdai Pál a Magyarország-Svájc Eb-meccs előtt a kölni stadionban

Forrás: AFP

Fotó: Rolf Vennenbernd

A magyar labdarúgó-válogatott korán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.

Azt gondolom, nem árt, hogy így alakult, mert így legalább a nagy elánnal, reméljük, meglesz a világbajnoki kijutás, mert ez a fő cél. Eb-n voltunk, én azt gondolom, most így sikerült a formaidőzítés. Szerencsével lehetett volna még egy meccset játszani. Szerintem Rossi évek óta jól dolgozik a srácokkal, a szurkolók meg vannak vele elégedve, a lényeg, hogy a gyerekeknek legyenek példaképeik, és most vannak

– mondta Dárdai Pál az M4 Sportnak. – „Az elején én is azt gondoltam, tovább tudunk menni. Az első, Svájc elleni meccsben nem voltunk úgy benne. Lehetett volna egy pontot lopni. Azon múlott, de azt gondolom, Svájctól ki lehet kapni."

Dárdai hozzátette, szerinte érdekes csata lesz a vasárnapi, spanyol–angol Eb-döntő, mert 

„az egyik focizik, a másikra meg mióta mondják már, hogy majd kiesik, majd kiesik, aztán majd megnyerik…"

Dárdai saját, illetve fiai jövőjéről is beszélt

Hétfőn megkezdi a felkészülést a Hertha futballcsapatával Dárdai Márton, aki miután a magyar válogatottal kiesett az Európa-bajnokságról, mostanáig a szabadságát töltötte. A németek most azt találgatják, mi lehet Dárdai Pál középső fiának a sorsa: a 22 éves védő szerződése egy év múlva lejár, hosszabbítani pedig egyelőre nem akar, kivárásra játszik. Növekvő berlini félelem, hogy újabb Dárdai-pofont kaphat a Hertha – írja a Magyar Nemzet.

DÁRDAI Márton
Dárdai Márton
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

Nekem szerződésem van, megbecsülnek, én már tudom, mi lesz a feladatom, de majd kommunikálják, nem az én dolgom ezt elmondani. Szeptembertől megyek majd vissza Berlinbe. Palkó és Márton jól érzi magát a Herthánál. Palkó, noha voltak nagyon jó ajánlatai, mindenképpen haza akart menni. Én erről nem is tudtam, ez a háttérben alakult így. Marci jól érzi magát a városban, magyar barátnője van, szép élete. Egyre több megkeresése van, tavaly konkrét ajánlatok is akadtak, ő maradni akart, de hogy most mit tesz majd, nem tudom. Nem szólok bele ezekbe, a lényeg, hogy ott, ahol vannak, jól érezzék magukat

 – vázolta a helyzetet Dárdai Pál.

A német másodosztályú Hertha BSC csapatának vezetőedzői posztjáról távozó szakember elmondta, szeretne majd járni legkisebb fia, a Wolfsburghoz igazoló Bence meccseire is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában