Botrányok kísérik az útját

2024.07.12. 11:45

Korábban halálosan megfenyegették az Eb-döntő játékvezetőjét

Az Eb vasárnapi döntőjét, a Spanyolország–Anglia-mérkőzést a francia Francois Letexier vezeti. Mint kiderült, több botrányba is belekeveredett már a 35 éves játékvezető.

MW

Francois Letexier óriási botrányt okozott az ítéletével

Forrás: AFP

Fotó: FABRICE COFFRINI

A berlini fináléban a 35 éves Letexier munkáját két honfitársa, Cyril Mugnier és Mehdi Rahmouni segíti majd. A negyedik játékvezető a lengyel Szymon Marciniak lesz. A VAR-szobában a francia Jérome Brisard és Willy Delajod, valamint az olasz Massimiliano Irrati dolgozik.

Francois Letexier 
Fotó: Kirill Kudryavtsev / Forrás: AFP

A döntés után a 35 éves játékvezetőről kiderült, hogy korábban halálosan megfenyegették, mert egy francia bajnokin óriási botrányt okozott az ítéletével – tudta meg az Origo. A németországi Eb-döntő játékvezetője 2022 októberében a Nice–Nantes-meccsen előbbi csapat javára egy erősen vitatható tizenegyest ítélt meg az utolsó percekben, így a találkozó 1–1-es döntetlennel ért véget. A Nantes edzője akkor borzasztóan dühös volt, a találkozó után tisztességtelen embernek nevezte a bírót, aki rengeteg halálos fenyegetést is kapott a későbbiekben.

A francia játékvezető másik botránya is emlékezetes. Tavaly decemberben a Stade de Reims csapata 2–0-ra kikapott a Lenstól, Letexier ezt követően a vesztes csapat edzőjének, a Sunderland együttesével hírbe hozott Will Stillnek azt mondta, ne aggódjon, Angliában sokkal jobb a játékvezetés. Az eset nagy visszhangot váltott ki.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában