Foci

2012.03.12. 07:44

Gyarmati: kettes, de alá...

Felcsút - Az NB II-es labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában a Videoton-Puskás Akadémia gólnélküli döntetlent játszott a Paks ellen. Sajnos nem a játékosok voltak a főszereplők, hanem a bíró.

Matók János

Videoton-Puskás Akadémia-Paks FC II 0-0

Felcsút, 200 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Horváth, Szeles).

 Videoton: Pajovics -  Margitics, Papucsek, Apostolopoulos, Farkas N.  - Molnár, Macsicza, Király (Soós, 46.), Jeff Silva  - Uros Nikolics (Vaszicsku, 79.),  Máté (Elek, 74.). Vezetőedző: Hartyáni Gábor.

 Paks: Kiss -  Féhr (Budai, 46.), Berkó, Szalontai, Czinger (Blatt, 89.) - Tamási, Pintér, Báló - Pap, Bohner (Kesztyűs, 61.). V.edző: Lengyel Ferenc.

 A kisvidi mindig higgadt szakvezetője, Hartyáni Gábor - miközben átballagott a pályán -, a kezdőkörben álldogáló játékvezetői hármasra, de mondhatjuk úgy is, csak Gyarmati II Tiborra, a nagykanizsai illetőségű sípmesterre ügyet sem vetett. Lehet, a szintén gólnélküli döntetlen után megteszi a kézfogás gesztusát, amennyiben a spori nem nyúl bele a találkozóba, s a játékosokra hagyja a döntést. Ám Felcsúton nem ez történt szombat délután. Szóval Hartyáni csalódottan bandukolt az öltöző irányába, s jól is tette, hogy az el nem hangzott, de jogos reklamálásával végül is nem került be a mérkőzés jegyzőkönyvébe. Mint ahogy az Farkas és Margitics esetében megtörtént. Előbbi a 70., utóbbi a 75. percben kapott piros lapot a játékvezetőtől, de azt csak Gyarmati tudja, hogy miért. Mert Farkas a második sárga lapja után kapta a pirosat, ám a második felmutatása egyszerűen érthetetlen volt, hiszen semmi sem történt, csak a labdáért harcolt Féhrrel.  Margitics - akit pályafutása során eddig csak egyszer, 14 éves korában küldtek le a pályáról - valóban sárgát érően szabálytalankodott, de abszolút nem durváskodott Pappal szemben a felezővonalnál. Mit tett erre Gyarmati? A sárgát kapta elő, majd a hevesen reklamáló 15-20 paksi néző hatására azt pirosra cserélte. A meccs jegyzőkönyvébe pedig már azt rögzítette, hogy Margitics gólhelyzetben szabálytalankodott. Persze, a pálya közepén...

Szóval a ráadással együtt 17 percig kettős emberhátrányban játszott a Vidi, de az egy pontját semmi sem veszélyeztette. Tanulság? A hazaiak 4-5 ziccert hagytak kihasználatlanul, de ha csak egyet  is értékesítenek, akkor nincs miről beszélni. Ettől függetlenül Gyarmati sporttárs osztályzata alig kettes, de az is alá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!