Gazdaság

2009.04.17. 02:28

Uniós díj közelében az RVA

Székesfehérvár, Milánó - Az öt legjobb gyakorlat közé választották a Mikrofinaszírozás - jó gyakorlatok Európa Díj 2009. évi pályázatán az RVA mikrohitelezési gyakorlatát.

Klecska Ernő

Az Itáliai Giordano DellAmore Foundation által meghirdetett, és a European Microfinance Network (Európai Mikrofinanszírozási Hálózat) által is támogatott díj első helyezettje 50 000 eurót nyerhet. Az eredmény kihirdetésére a 2009 júniusában, Milánóban kerül sor.

Az 1991-ben alapított székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (RVA) 1992-óta folytat mikrofinanszírozó tevékenységet. Az eltelt időszakban sok olyan eljárást dolgozott ki, ami itthon példaértékűvé vált. E szervezet dolgozta ki a a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat és a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által jelenleg is használt adósminősítő rendszert. Az IBM 2003-as kivonulás után a cég befizetéséből létrehozott alapból elsőként indított helyi mikrohitel-programot, s elsőként vezette be az internetes, on-line hiteligénylést.

Április 1-jén Szekfü Tibor, az RVA ügyvezető igazgatója, Lőrincz Péter, a Budapesti Műszaki Főiskola Regionális Oktatási és Innovációs Központ (ROIK - azaz a volt fehérvári Kandó ) főigazgatója és Kindl Márta, a Belvárosi I. István középiskola igazgatója megállapodást írtak alá, amelyben kifejezték szándékukat, hogy együttműködnek egy olyan internet-alapú gazdasági oktatórendszer kialakításában, amely az RVA szakmai ismereteinek,tapasztalatainak, illetve gyakorlatban használt on-line vállalkozásfejlesztési rendszerén és bázisán alapulva, korszerű és gyakorlatias gazdasági ismeretek elsajátításához nyújt oktatási segédeszközt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!