Gazdaság

2009.10.29. 03:28

Gumiban jól megy - 67 százalékos növekedés a Hankook magyarországi gyárában

Szöul, Rácalmás - A Hankook Tire meglepően magas bevételt, 19,1 százalékos üzemi eredmény ért el a harmadik negyedévben. A magyar gyár 13,2 milliárd forint árbevételt ért el ebben az időszakban.

Klecska Ernő

 

 

A Hankook Tire, a világ hetedik legnagyobb és egyik legdinamikusabban növekvő abroncsgyártója ma bejelentette 2009. harmadik negyedéves eredményét. E szerint a vállalat árbevétele 26,4 százalékal, 1440 millárd koreai wonra nőtt a tavalyi év hasonló időszakához képest, amíg az üzemi eredmény elérte a 275 milliárd koreai wont. Ezzel az üzemi eredmény 19,1 százalékos lett, ami az abroncsiparban figyelemre méltó eredménynek számít.

A vevői igények folyamatos növekedése okán a Hankook Tire termékei és szolgáltatásai egyre nagyobb ismertségre tesznek szert; a 17,2 százalékos üzemi eredménnyel a vállalat Kínában megtartotta vezető helyét. A Hankook Tire Magyarország Kft. 13,2 milliárd forint árbevételt ért el ebben az időszakban. Ez az előző évhez képest 67 százalékos növekedést jelent, ami a termelés stabilizálódásának és a termelékenység növekedésének köszönhető. A Hankook Tire árbevétele a feltörekvő piacokon is, beleértve a FÁK országait és a Közel-Keletet, növekedést mutatott - áll a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

A Hankook Tire harmadik negyedéves koreai, konszolidáció előtti árbevétele 762,1 milliárd koreai won volt, ami 14,1 százalékos növekedést jelent, amíg az üzemi eredmény 20,5 százalék, 155,9 milliárd koreai won volt, vagyis 189,5 százalékkal nőtt. Észak-Amerikában és Európában 26,7 illetve 10,2 százalékos volt ez a növekedés.

Seung Hwa Suh elnök-vezérigazgató elmondta: - A gazdasági környezet ellenére a Hankook Tire továbbra is rekordértékű teljesítményt nyújtott. Az elnök-vezérigazgató szerint az abroncsiparban nagyon erős a verseny, ezért fontos, hogy a fenntartható növekedés érdekében folytassák befektetéseinket.

A Hankook Tire számára az európai piac kiemelt fontossággal bír, ezért több mt 500 millió eurót fektet be a magyar gyár felépítésébe, amely 2007 júniusában már megkezdte működését. A telephely a Hankook Tire európai gyártóbázisa. A második fázis befejzése után   a tervezett gyártási mennyiség évi 10 millió gumiabroncs lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!