Gazdaság

2013.12.15. 14:27

Célirányos ellenőrzés

A NAV ellenőrzi azokat a cégeket, akik kértek regisztrációs kódot, mégsincs online pénztárgépre érvényes megrendelésük.

Miskei Anita

Az átállással érintett vállalkozói kör eddig több mint 120 ezer új típusú pénztárgépet rendelt meg a forgalmazók adatszolgáltatása alapján. A megrendelések száma elmarad az adóhatóság által kiadott regisztrációs kódok számától, a NAV ellenőrzést indít azoknál a vállalkozásoknál, melyeknél hiányosságot tapasztal. Azok az adózók, akik még nem teljesítették az átállás érdekében előírt kötelezettségeiket mulasztási bírságra, súlyos esetben üzletbezárásra számíthatnak. 

A pénztárgép-forgalmazóknak a november 16. előtt felvett, online pénztárgépre szóló megrendelésekről december 2-ig adatot kellett szolgáltatniuk a nyugtakibocsátásra szolgáló kasszák üzemeltetésének, szervizelésének az adóügyi ellenőrző egységgel rendelkező pénztárgépekre való átállást elősegítő szabályokról szóló rendelet alapján. A NAV megkezdi az ellenőrzéseket, kifejezetten azokra koncentrálva, akik nem rendelkeznek megrendeléssel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!