Bulvár-celeb

15 órája

A sztárok már segítettek, most ön is segíthet a rászoruló családoknak az iskolakezdésben

A Magyar Posta és az Ökumenikus Segélyszervezet idén tizenharmadik alkalommal fog össze annak érdekében, hogy rászoruló családoknak nyújtson segítséget az új tanév kezdéséhez. 2024-ben is 2000 kisgyermek kap támogatást az iskolakezdéshez vadonatúj tanszerekből álló, személyre szabott csomagokkal.

MW

Fotó: Zsigmond László

Másfél héttel a tanévkezdés előtt gőzerővel zajlik az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! segélyakciója: megkezdődött az új, minőségi tanszerekből álló csomagok összeállítása és az adományok kiszállítása is. 

A sztárok már segítettek, most ön is segíthet a rászorulóknak az iskolakezdésben
Fotó: Zsigmond László

A kampányhoz csatlakozva több híresség is személyesen segítette a csomagok összeállítását: Wolf Kati, a kampány arca, Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó, Katus Attila sportaerobik világbajnok és Szuromi Tímea Masters világ és Európa-bajnok súlyemelő.

A Magyar Posta és a Segélyszervezet több mint egy évtizedes összefogásának köszönhetően már tizenhatezer gyermek kapott támogatást a tanévkezdéshez. Az Iskolakezdés együtt! segélyakció keretében a Magyar Posta nemcsak a pénzadományok gyűjtésében vesz részt, hanem térítésmentes logisztikai szolgáltatásokkal is támogatja a szervezet munkáját egészen az év végéig.

A Segélyszervezet gyermekenként 15 ezer forintból állítja össze a minőségi tanszerekből álló, személyre szabott csomagokat, amelyek tartalmazzák az iskolakezdéshez szükséges alapvető eszközöket. A tanszercsomagok térítésmentes szállításáról idén is a Magyar Posta gondoskodik. A kampány célja túlmutat az oktatási eszközök biztosításán: a szervezők ezen kívül szeretnék felhívni a figyelmet a közösségi összefogásban rejlő erőre is, és ösztönözni a társadalom széles rétegeit, hogy vegyenek részt az esélyteremtő kezdeményezésben.

"Az iskola nem csupán a tudás megszerzésének helye, de egyben a közösségformálás fontos helyszíne is, ahol minden gyermeknek egyenlő esélyt kell kapnia. A Magyar Posta, mint az egyik legnagyobb hazai foglalkoztató, így az egyik legnagyobb munkahelyi közösséget működtető vállalat, kiemelt felelősségének érzi, hogy ahol tud, segítsen. Ennek jegyében szállítjuk ki ingyen a rászoruló gyermekeknek a Segélyszervezet által összeállított tanszercsomagokat, ennek jegyében várjuk a postákon a kihelyezett adománygyűjtő ládákba a pénzadományokat. Büszke vagyok arra, hogy a Posta 13 éve aktív részese az Ökumenikus Segélyszervezet áldozatos munkájának és kollégáimmal hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a támogatott családok gyermekei azonos esélyekkel kezdhessék az új tanévet." – mondta Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának alelnöke.”

A sztárok már segítettek, most ön is segíthet a rászorulóknak az iskolakezdésben
Fotó: Zsigmond László

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet ügyvezető igazgatója kiemelte: „Nagy öröm, hogy idén is sokan álltak már a segélyakció mellé, de továbbra is várjuk a hívásokat, hogy mind a 2000 gyermeknek tudjunk segíteni a beiskolázásban. A 1353-as adományvonalat tárcsázók és a Segélyszervezet honlapján adományozók mellett köszönetet mondunk az adománygyűjtésben és az Iskolakezdés együtt! segélyakció logisztikájában is óriási segítséget nyújtó Magyar Posta Zrt.-nek. Jó ütemben halad a segélyakció, így minden esély megvan rá, hogy tanévkezdésig az összes csomag eljut a rászoruló magyarországi gyerekekhez” – tette hozzá. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Posta számos csatornán kínál lehetőséget az adományozásra. Az adományozók választhatnak az online utalás, a banki átutalás, a www.segelyszervezet.hu oldalon bankkártyával adományozás, valamint a postahelyeken elhelyezett adománygyűjtő pontok között, de erre a célra a segélyszervezet 1353-as adományvonala is rendelkezésre áll: minden hívás 500 forinttal támogatja a kezdeményezést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!