Jutalmazott cégvezetők

2 órája

Karácsony Gergely még mindig hallgat a prémiumokról

Nem tudni, mi alapján kaptak 200 millió forint prémiumot a fővárosi cégvezetők Karácsony Gergelytől júliusban – hívta fel a figyelmet Vitézy Dávid korábbi főpolgármester-jelölt. A Mandiner cikkében felidézi: Karácsony Gergely két hónapja hallgat.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

– Milyen dokumentumok, milyen teljesített célkitűzések alapján kaptak 200 millió forint prémiumot a fővárosi cégvezetők Karácsony Gergelytől júliusban? – tette fel a kérdést Vitézy Dávid a közösségi oldalán.

Karácsony Gergely korábbi kihívója még a kampányban kérte a főpolgármestert, hogy a jutalmazott cégvezetők feladatkiírását és a teljesítési igazolást az alátámasztó dokumentumokkal együtt hozza nyilvánosságra.

Karácsony azóta nem tette ezt meg – írta Vitézy Dávid.

Karácsony Gergely korábbi kihívója szerint azzal nincsen gond, ha a bérük egy részét csak akkor kapják meg a cégvezetők, ha többletteljesítményt nyújtanak, és egy nem magától értetődően elérhető célt, feladatot teljesítenek. Azonban egy évvel korábban is kiderült végül, hogy

a BKV vezérigazgatójának célkitűzéseit csak decemberben fogadták el, és úgy tűztek ki célokat számára, hogy azokat addigra már rég teljesítette.

A teljes cikk ITT érhető el.

Karácsony Gergely elveszítheti a maradék kontrollt is a főváros felett

Ősszel fog felállni az új Fővárosi Közgyűlés, és a hírek szerint Karácsony Gergely úgy gondolja, hogy a jelenlegi ciklusban történtek olyan dolgok, amelyek ráéghetnek. Nem kizárt, hogy ezért jelentette be, hogy nyílt pályázatot ír ki minden fővárosi cég valamennyi igazgatósági és felügyelőbizottsági posztjának betöltésére, valamint az olyan cégvezetői pozíciókra, ahol a fővárosi önkormányzat hatáskörébe tartozik a kinevezés – írja a Mandiner.

A főpolgármester elmondása szerint elégedett a mostani vezetőkkel, de mindig érdemes megnézni, van-e alkalmasabb a pozícióra. Karácsony Gergely elégedettségét az is jól mutatja, hogy jelenetős, mintegy 200 millió forintos prémiumkifizetést hagyott jóvá júliusban. A fizetési listán szerepelt többek között a fővárosi utasokat vágásérett pulykához hasonlító Walter Katalin és Gyurcsány Ferenc régi bizalmasa, a látványos luxuséletet élő Mártha Imre is.

Karácsony Gergely tervét feltehetőleg igyekeznek majd előremutató intézkedésként tálalni, azonban van, aki rögtön rámutatott az ötlet gyenge pontjaira. Szentkirályi Alexandra így értékelt a közösségi oldalán:

Karácsony bejelentése: mostantól szakértelem is kell a fővárosi cégek vezetéséhez. Ezek szerint eddig csak Gyurcsány emberének kellett lenni hozzá?

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában