Vátozás

6 órája

Vezérigazgató-váltás a Béres Gyógyszergyárnál

A családi tulajdonú gyógyszeripari vállalat élére szeptemberben új vezérigazgató érkezett.

MW

A Béres Gyógyszergyár vezérigazgatói posztján a nyugdíjba vonuló Major Ferencet Sipos Balázs váltja

Forrás: beres.hu

A Béres Gyógyszergyár vezérigazgatói posztján a nyugdíjba vonuló Major Ferencet Sipos Balázs váltja – közölte a vállalat szerdán az MTI-vel.

Az új vezérigazgató kinevezésével a vállalat célja az operatív irányítás folytonosságának biztosítása mellett, hogy tovább erősítse piaci pozícióit, és folyamatos innovációkkal újabb sikereket érjen el az egészségmegőrzés területén itthon és a külpiacokon egyaránt.

A vállalat 2002-ben tulajdonrészt szerzett hazánk vezető gyógyszer-nagykereskedelmi vállalatában, a Hungaropharma Zrt.-ben, ahol Major Ferenc a felügyelőbizottság elnöki feladatát látja el. Ezen túlmenően több közéleti szerepvállalása is említésre méltó: a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének elnökségi tagja, alelnöke és az OTC Bizottság elnöke, valamint az Önszabályozó Reklám Testület választmányi tagja.

A sikeres váltás érdekében Major Ferenc az igazgatóság tagjaként, vezérigazgatói tanácsadóként átmenetileg segíti az új vezérigazgató munkáját – írták.

Nyilvánosan hozzáférhető cégadatok szerint a Béres Gyógyszergyár Zrt. 2023-ban 18,84 milliárd forint értékesítési nettó árbevételt ért el az előző évi 19,34 milliárd forint után. A 2022. évi mintegy 1,89 milliárd forint adózott eredményét 2023-ban mintegy mínusz 176 millió forint veszteség követte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában