Krimi

2024.05.21. 04:50

Hajóbaleset: a tragédia előtt fél órával kérték meg az egyik áldozat kezét (videó)

A roncsokból ítélve gyaníthatóan nagy sebességgel ütközött a szállodahajónak a motorcsónak – mondta a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

MW

Fotó: MTI/Lakatos Péter

A tragédia előtt fél órával kérték meg az egyik áldozat kezét; Bogi ismerősének azt mondta a telefonba, hogy soha nem volt ilyen boldog – adta hírül a Tények alapján a Magyar Nemzet.  

Az egyik áldozat Boglárka volt, a húsz év körüli lányt rengetegen szerették, a Tényeknek egyik ismerőse beszélt róla. A lány halála előtt nagyjából fél órával beszéltek telefonon, ekkor újságolta el az áldozat, hogy a barátja a baleset előtt kérte meg a kezét. Barátnője azt mondta, Bogi nagyon boldog volt.

Korábban írtuk:

Tóth Zoltán a szombat éjjel a Duna verőcei szakaszánál történt, két ember halálával és öt ember eltűnésével járó motorcsónak-tragédiával kapcsolatban kiemelte: mivel a hobbihajóknál nem kötelező a menetrögzítő rendszer és általában nem is használják, a szakértőknek valószínűleg a kishajó roncsaiból kell következtetniük arra, miként manőverezett, milyen sebességgel haladt a vízi jármű.
A hajó típusából és annak – mintegy 190 lóerősnek tűnő – motorjából ítélve a jármű nagy sebesség elérésére volt képes, és a roncsok is azt mutatják, hogy „nagy sebességgel ütközött neki valaminek” – vélekedett a Mahosz szóvivője.

Arra a kérdésre, hogy mennyire gyakoriak a hajóbalesetek a Duna magyarországi szakaszán, a szóvivő azt mondta, ritkák, hiszen a szabályok betartásával azokat ki lehet védeni.

Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy a hobbihajók növekvő számával nő a balesetek bekövetkezésének kockázata, és több azoknak a száma is, akik a hajózási szabályokat nem tartják be maradéktalanul vagy nem jártasak például az éjszakai közlekedésben.

Szerinte az a tény, hogy a szállodahajó az előírt útvonalán haladt végig, arra enged következtetni, hogy annak kapitánya nem észlelte a balesetet.

A rendőrség korábbi közlése szerint segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát. A motorcsónak eltűnt utasait továbbra is nagy erőkkel keresik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában