Krimi

2024.06.18. 11:45

Ez durva: volt nyomozó rabolt ki három bankot, elkapták

Részben fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablás, hivatali visszaélés és személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolnak egy egykori nyomozót, aki három bankot rabolt ki.

MW

Forrás: police.hu

A Központi Nyomozó Főügyészség kedden számolt be róla az MTI-nek, hogy az ötvenes éveiben járó férfi rendszeresen szerencsejátékozott, majd amikor anyagi helyzete kilátástalanná vált, elhatározta, hogy pénzintézetek kirablásával fog pénzt szerezni.

A férfi először, 2019 novemberében, még rendőrként, magát orvosi maszkkal és napszemüveggel álcázva egy pécsi bankban papírlapra írt üzenetben fenyegette meg az alkalmazottakat azt állítva, hogy fegyver van nála, amelynek hatására a pénztáros mintegy kétmillió forintot adott át neki.

Mint írták, 2020 májusában az akkor még rendőrként dolgozó férfi, ismét maszkban, fekete keretes szemüveget viselve ugyanabban a bankfiókban egy fegyvernek látszó tárgyat fogott az alkalmazottakra, és arra kényszerítette őket, hogy a kasszában lévő készpénzt adják át neki; a férfi ekkor csaknem hatmillió forintot szerzett meg.

A legnagyobb nyilvánosságot az az eset kapta, amikor 2021 augusztusában a férfi kalapban – arcát a korábbiakhoz hasonlóan eltakarva – bement egy budapesti bankfiókba, ahol az alkalmazottakkal egy papírlapra írt üzenetben közölte, hogy „ez egy bankrablás”, és egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegetve őket a pénztárban lévő három és fél millió forint készpénz átadását követelte, majd a dolgozókat az egyik irodába zárta.

Az elkövető a rendőrségi nyilvántartási rendszerbe is többször belépett jogosulatlanul, figyelemmel kísérte az általa elkövetett rablás miatt indult egyik nyomozás adatait, valamint egyik ismerőse kérésére az adatbázisból információkat szerzett egy gépkocsiról.

A Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsának benyújtott vádiratában az ügyészség fegyházbüntetést és a fenyegetéssel megszerzett csaknem tizenegy és fél millió forintnak megfelelő összegű vagyonelkobzást indítványozott az eljárás kezdete óta letartóztatásban lévő vádlottal szemben – írja a bama.hu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!