Győzelmi sorozat

2 órája

Nagy nehezen, de felkoncolták a Matrózokat (galéria)

Prágai győzelme után ezúttal hazai pályán aratott diadalt a Fehérvár Enthroners a Milano Seamen ellen az ELF (European League of Football) szombati mérkőzésén.

Szupkai Gábor

Ezen a szombaton a Fehérvár mindig egy lépéssel előrébb járt

Fotó: Kricskovics Antal

A héten tapasztalt meleg elköszönt, helyette felhős ég, és a meccs előtt egy nagyon rövid zápor áztatta a pályát. Talán emiatt, rögtön egy szabálytalan kezdőrúgással nyitott a Seamen, így saját 40 yardosáról indulhatott az Enthroners. Jack Mangel első passza sikeres volt Nathaniel Robitaille irányába, majd egy Tóth Levente futás után a második is, egész jól indult a támadás. Egy negyedik kísérletnek is nekimentek a hazaiak, amit megint Tóth futott meg bőségesen, de végül a milánóiak 21-esén elhalt a támadás, jöhetett Sraok Zsombor mezőnygól kísérlete, ami valóban csak kísérlet maradt. A Matrózoknál Zach Bronkhorst első passza tragikus volt, a másodiknál pedig a hazai védekezés, nagyon lemaradtak Juan Flores Calderónról, aki 44 yardot hozott egyetlen elkapással. Végül a vendégek is mezőnygólra kényszerültek, ám a nagy különbség az volt, hogy Matteo Felli ezt értékesítette 40 yardról, 0-3. A hazai támadás rövidre sikeredett, mindössze 8 yardra futotta, újra az olaszoknál volt a labda, akik többre mentek a labdabirtoklással, de nem sokkal, ők hat próbálkozásból haladtak 10-et. Az Enthroners ismét Mangel-Robitaille összjátékkal haladt, majd Tóth Levente tolta maga előtt bulldózerként az olasz védőket, majd jött az első negyed végét jelzó sípszó, 16 yardnyira a Seamen célterületétől.

Amit rögtön elsőre sikerült elérnie Tóth Nándornak egyetlen 16 yardos elkapással, de sajnos Sarok nem tette fel a habot a tortára, 6-3. Az olaszok következő támadását is gyorsan elfojtotta a Koronázók védelme, de a punt olyan jól sikerült, hogy saját 5 yardos vonaláról kellett megindítania a következő rohamát a hazaiaknak. Ez viszont ellenállhatatlan volt, 4:24 alatt végigmasírozott a pályán az Enthroners, a kulcsjáték ismét a Mangel-Robitaille tandem 57 yardot érő játéka volt, és bár az elkapásnál dadogott a labda Robitaille kezében, úrrá lett a nehézségen. Végül az utolsó 1 yardot Novakov Dávid küzdötte le, Sarok is bemelegedett, 13-3. A támadók jó teljesítményétől vérszemet kaptak a védelem tagjai is, Munashe Nunurai vitte földre Bronkhorstot, gyorsan visszakerült labda a Fehérvárhoz, majd ugyanilyen sebességgel ismét a milánóiakhoz, mikor még öt perc volt hátra a nagyszünetig. A nagy esemény viszont mindössze az utolsó harminc másodpercben érkezett. Előbb Begad Abdelhalim Gamaleldin szerezte meg Bronkhorst passzát és 19 yardnyira a milánói célterülettől jöhettek a Koronázók 13 másodperccel a szünet előtt. Végül elég volt 11 is az újabb touchdownhoz, Tóth Nándor előbb egy 14, majd egy 5 yardos elkapással szerzett újabb hat pontot, Sarok még hozzátett egyet, 20-3 a félidőben.

A Seamen első támadása a pihenő után gyors véget ért, de ezt szinte pontosan lemásolták a fehérváriak is. A Seamen következő támadását Jebrai Regan zárta le, mikor úgy betakarta Bronkhorstot, hogy az csak pislogott. A punt után saját 7 yardosáról indulhatott az Enthroners, de oldottak meg ma már ennél nehezebb feladatot is. És ezt sem okozott gondot, Czirók Márton elkapásával indult és azzal is zárult a támadás, utóbbi egészen parádés, 58 yardos játék volt, Sarok is tette a dolgát, 27-3. A folytatás is meseszerűen sikerült, Bronkhorst passzát ezúttal Roedion Henrique lopta le a levegőből. A labdaszerzést követően nem sokat haladt az Enthroners, de az óra azért szépen lassan pörgött, és a Koronázók védelme is eredményesen terrorizálta a Matrózok támadósorát. A játékrész vége elég kaotikusra sikerült, előbb a punt nem sikerült a Seamen csapatának, így mindössze pár yard kellett volna a Koronázóknak az újabb touchdownhoz, de 1 yardra a gólvonaltól elvesztették a labdát, és a milánói védelem szerezte azt meg. 

A zárónegyed elején Jocques Crawford futásaival faragta a távolságot a vendégcsapat, de a félpályánál ő is elveszítette, és ezúttal az Enthroners védelem volt résen, ismét a hazaiaknál a labda. Csakhogy ezúttal Mangel passzolt figyelmetlenül, interception a vége, amit Zachary Blair neve mellé írtak be. Gyors labdabirtoklás csere ide-oda, újra jöhettek az olaszok, aminek viszont touchdown lett a vége, Bronkhorst lézerpontos passza Nicolo Pulsinellinek, majd Felli extrája után 27-10. A milánói pontszerzés kicsit megzavarta a hazaiakat, akik egy játékossal kevesebben álltak fel a kirúgáshoz, Joe Ashfiled időt is kért, és a nézőtéren is jól hallható angol káromkodások közepette teremtette le játékosait. Ennek az lett az eredménye, hogy a következő támadásnál pedig egyel többen voltak a pályán, teljes a zűrzavar. Szerencsére már csak hét perc volt hátra. De a balszerencse áradása csak folytatódott. Milánói puntból milánói touchdown, ilyet is ritkán látni, de a hazaiak visszahordója hozzáért a labdához, és a menet közben eleredt eső miatt továbbcsusszant labdát a Seamenből érték el először, Felli jutalomrúgása jó, 27-17. Nem sok volt már hátra, gond viszont volt dögivel, de nagyobb baj már nem történt, a Fehérvár megszerezte második győzelmét, és legközelebb a Wroclaw Panthers vendége lesz július 27-én. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában