Krimi

8 órája

Figyeljen, mert itt a magyar autótolvajok új kedvence (videó)

Biztosan nem gondolta volna, hogy ebből a márkából ilyen sokat ellopnak.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: fongbeerredhot

Rászálltak a francia autókra a tolvajok – írja cikkében a Magyar Nemzet a Vezess.hu oldal által közölt adatok alapján. A lap kérésére összeállított statisztikák szerint 2024 első fél évében már többet loptak el Citroënből, mint tavaly egész évben, a körözés alatt álló Renault-k száma pedig az első hat hónapban annyi volt, mint a teljes 2023-as évben. Peugeot-ból is több tűnt el most fél év alatt – bár csak hajszálnyival –, mint a tavalyi éves adat fele.

Ezzel megváltozott a sorrend: a Renault lett a második a rendőrség személyautós körözési listáján, pedig a francia márka forgalomban lévő autói a darabszám szerinti sorban jelenleg az 5-6. helyen állnak. 2024 első felében felülreprezentált a tolvajoknál a Citroën és a Peugeot is az országban használt példányaik számához arányosítva.

Tønsberg,,Norway,-,February,24,,2021:,Red,Citroen,Ec4,Is
Rászálltak idén a tolvajok a francia autókra
Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A tavalyi egész éves számokkal összevetve, időarányosan többet loptak Opel és FIAT személyautókból is 2024 első hat hónapjában, így az olasz márka is jóval feljebb van ezen a feketelistán, mint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) forgalomban lévő járműveket összegző táblázatában.

A Volkswagen-körözések száma az idei első fél évben jóval kevesebb lett, mint a 2023-as évi összes fele, és csökkent a Fordok lopása is. Az országos viszonylatban második legnagyobb számban használt Suzuki nem mozdult el a listán, feleannyi körözést sem adtak le a modelljeire, mint az Opel különféle autóira.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!