Sitku Illés 13 éves fia két gárdában három gólt termelt

2 órája

Hengereltek a Vidi csapatai, 39 gólt szereztek és csak hetet kaptak

Hibátlan hétvégét zártak a Fehérvár FC csapatai a bajnoki nyitány alkalmával, az NBI-es gárdához hasonlóan mindegyik győzött, volt amelyik tíz gólt vágott ellenfelének. A 13 éves Sitku Zoárd az U15-ben és U14-ben is pályára lépett. Az U10-es nemzetközi, az U7-es csapat hazai tornán nyert ezüstérmet.

Németh Krisztián

Forrás: Fehérvár FC

Az NBI-es együttes péntek este az MTK elleni egy gólos hazai győzelemmel, jó teljesítménnyel, Nejc Gradisar újabb találatával, és Dala Martin remek debütálásával alapozta meg a hétvégi hangulatot. 

A felnőtt női csapat hármat vágott az NBII Nyugati csoportjában a Soproni Egyetemnek, Andorka Péter együttese magabiztosan nyert 3-0-ra. 

A fiú utánpótlás csapatok is illeszkedtek a sorba!

Az U19-es együttes a bajnoki nyitányon szintén három góllal győzött, Sóstón a Nyíregyháza Spartacus volt a szenvedő fél. Bordács Zoltán, majd a szünet után Borsi Péter, és a csereként beállt Holdas Roland góljaival nyertek a piros-kékek. Horváth Zoltán együttesében a többi között pályára lépett az első csapatnál is szereplő, a közelmúltban profi szerződést kapó Virágh Milán, és Ekbauer Tamás is.

Az U16-osoknál nagyon kiszakadt a gólzsák, 7-1-re verték itthon a Békéscsabát!

Papp Zoltán Noel mesternégyest szerzett, úgy hogy már a tizenharmadik percben klasszikus mesterhármast ért el. Balaskó Milán duplázott, és Mohai Zsolt Csaba is betalált Dopuda Igor együttesének kapujába.

Az U15-ös együttes szintén a viharsarkiakat verte 6-3-ra, úgy hogy egy gólos hátrányból fordítani tudott. Hektikusan alakult az első félidő, mert Csák Ciprián kétszer is betalált, de mindkét találatra volt válasza Békéscsabának, amely a 27. percben átvette a vezetést. Gáspár Gergő góljának köszönhetően csak négy percig volt hátrányban a Fehérvár. A 3-3-as első félidő után a 13 éves (!) Sitku Zoárd - a Vidiben futballistaként hat évet lehúzó Sitku Illés fia - duplájával és Hóbel András góljával fordított, és nagyon megnyerte a derbit Zimmermann Tamás csapata. 

 

Apropó Sitku Illés! A korábbi válogatott labdarúgó, és Palkovics István irányításával az U14-es gárda 3-2-re legyőzte a ZTE-t! A vendégek gyors gólja után Kemendi Milán egyenlített, a fordulás után Nagy Gábor, és az ide is feljátszó Sitku Zoárd góljaival 3-1-re vezetett a Vidi, erre már csak egy válasza volt a vendégeknek.

Horváth Zoltán irányításával az U13-asok a Veszprémi Foci Suli ellen hengereltek, és győztek 6-0-ra. Pilaszanovich Milán triplázott,Hegedüs Bence, Balogh Levente, és Juhász Dominik egy-egy góllal járult hozzá a bajnoki nyitányon aratott diadalhoz. Az együttes a bajnoki rajtot megelőzően Horvátországban járt egy nemzetközi tornán, amelyen, ahogy azt a fehervarfc.hu tudósítása kiemeli a csapatok 10+1-es felállásban, egész pályára játszottak, ami némileg különbözik a hazai U13-as bajnoki lebonyolítási rendszertől, ugyanis itthon ez a korosztály még a két 16-os között 8+1-es felállásban futballozik. A fehérvári srácok az NK Gorica ellen  nagy csatában, 2-1-re alulmaradtak, majd 5-2-re kikaptak a házigazda Varasdtól. A helyosztón a szlovén korosztályos csapat, a Celje ellen 7-0-ra nyertek, így végül az 5. helyen zártak.

Az U12-esek 10-1-re ütötték ki a Veszprémi Focisulit. Ujvári Benett három, Hegedüs Vince, és Toldi Zsombor két-két gólt szerzett, és betalált Osztotics Bence és Rafael Marcselló is. Így Rehák Viktor, és Csrepka Tamás edzők is elégedetten zárhatták a hétvégét.

A Vidi U10-es csapata Felvidéken, Dunaszerdahely mellett vendégeskedett a Bogy kupán, amelyen ezüstérmet szerzett!

 A csoportmérkőzéseket a szlovák első ligás Dunaszerdahely és Révkomárom, valamint két alacsonyabb osztályú szlovák csapat korosztályos együttese ellen 4 győzelemmel, és 21-2-es gólkülönbséggel zárták! A legjobb négy között a szlovák Lévát és egy bécsi utánpótlásműhely csapatát legyőzve bejutottak a torna döntőjébe, ahol aztán nagy csatában 2-1-re kikaptak a végső győztes Trencséntől.  A torna all star-csapatába a szakemberek a Vidiből Kerekes Kornélt választották be.

A Nagy Lajos irányította U7-esek múlt héten Kiskunlacházán szerepeltek a Youth Talent Cup tornán, amelyen ezüstérmet szereztek. A gárda a csoportkört veretlenül teljesítette, a Budapest Honvéd elleni rangadón 6-2-es diadalt aratott. Az elődöntőben az Eger ellen négy gólos hátrányból álltak fel a fehérvári srácok és végül 5-4-re nyertek!  A fináléban óriási küzdelemben egy góllal, 4-3-ra nyert a Gödi SE, de a vidis srácok remekül szerepeltek és teljesen megérdemelten lettek ezüstérmesek a 14 csapatos tornán.

A Vidi U17-es együttese szeptember 4-én, szerdán 10 órakor fogadja a Honvédot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában