Erőszakos bűncselekmények

2 órája

Illegális bevándorlás – Németország besokkalt, szigorítaná a törvényt

A német kormány beterjesztette a kitoloncolások felgyorsítását és a késes bűncselekmények visszaszorítását célzó törvénytervezetet. Az illegális bevándorlás egyre nagyobb problémát okoz az országban.

MW

Németországban egyre nagyobb gondot okoz az illegális bevándorlók által elkövetett erőszakos bűncselekmények növekvő száma

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP

Fotó: Thomas Banneyer

A német koalíciós kormány szombaton beterjesztette az a törvényjavaslatot a parlamentben, amely lehetővé teszi a kitoloncolások felgyorsítását és más szigorú rendelkezések bevezetését a késes bűncselekmények visszaszorítása érdekében.

Nagyobb védelmet biztosítunk az iszlamista terror ellen, szigorúbb kitoloncolás vár az erőszakos bűncselekmények elkövetőire, betiltjuk a kések használatát, és alkalmazzuk a bűnözők arcfelismerését

– ismertette Nancy Faeser belügyminiszter.

A törvénytervezet beterjesztésére azt követően került sor, hogy augusztus 23-án Solingenben három embert ölt meg késsel egy 26 éves szíriai gyanúsított.

Marco Buschmann német igazságügyi miniszter korábban elmondta, hogy Olaf Scholz kancellár hárompárti koalíciója egyetértett a törvénycsomag részleteiben.

A törvénytervezetet a koalíció parlamenti frakciói már megkapták mérlegelésre – tette hozzá Buschmann, aki szerint a törvénycsomag vitáját akár már a jövő héten is megtarthatják a parlamentben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában