BL-selejtező

2 órája

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

A Ferencváros a hazai 5-0-s sikerét követően kedden idegenben 2-1-re nyert a walesi The New Saints ellen, így kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójából.

MW

Connor Roberts, a walesi The New Saints kapusa nem tudja kivédeni a Ferencváros negyedik gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - The New Saints mérkőzésen a Groupama Arénában 2024. július 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

 A formalitásnak számító második felvonáson a norvég Kristoffer Zachariassen szerzett vezetést a zöld-fehéreknek az első félidőben, a másodikban pedig az egyik nyári szerzemény, a belga Philippe Rommens is betalált. 

A walesiek erejéből a hajrában csupán a szépítésre futotta. 

A magyar bajnok így már legrosszabb esetben is a Konferencia-liga főtábláján lesz érdekelt ősszel, míg a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájához további két párharcot kell nyernie. A következőt valószínűleg a Midtjylland ellen, ugyanis a dán bajnok háromgólos előnyből várja a szerdai visszavágót az andorrai Santa Coloma ellen.

Az első félidő játékára alaposan rányomta a bélyegét, hogy a párharc már a nyitó felvonás alkalmával eldőlt. Többnyire mezőnyharc zajlott a pályán, de így is a Ferencváros birtokolta többet a labdát és az ellenfél kapujához is többször jutott el. Közvetlenül a szünet előtt aztán az első meccsen is eredményes Zachariassen kiugratásból talált a hálóba egy szép emeléssel. 

Térfélcserét követően is folytatódott a két büntetőterület közötti mezőnyjáték, melyet a Ferencváros 11-ese tört meg. A büntetőt az egyik nyári szerzemény, Rommens váltotta gólra. A hátralévő szűk félórában csendesen csordogált a találkozó, a hazaiak nem tudtak, a vendégek pedig már nem akartak gólra törően futballozni. A hosszabbításban aztán a walesi csapatnak váratlanul összejött a becsületgól, így a nyáron kinevezett holland Pascal Jansen irányítása alatt először kapott gólt a Ferencváros, amely így magabiztosan lépett a következő körbe. 

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
The New Saints (walesi)-Ferencvárosi TC 1-2 (0-1) 

Oswestry, v.: Damian Sylwestrzak (lengyel) 

Továbbjutott: a Ferencváros kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel. 

gólszerzők: Daniels (91.), illetve Zachariassen (43.), Rommens (62., 11-esből) 

sárga lap: Brobbel (21.), Baker (60.), McManus (68.) 

The New Saints: 

Roberts - Baker (Marshall, 63.), Davies (Pask, 63.), Bodenham - Daniels, Holden (Clark, 80.), D. Williams, Brobbel (Bradley, 63.), Redmond - McManus (J. Williams, 75.), Young 

Ferencvárosi TC: 

Dibusz - Makreckis, Cissé (Abena, 72.), Gustavo, Ramírez - Maiga (Abu Fani, 63.), Zachariassen, Rommens - Traoré (Gruber, 72.), Pesic (Kady, 63.), Kehinde (Katona, 85.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában