KL-selejtező

Tegnap, 11:12

A Paks tovább robogna Európa felé, Bognár szoros meccsre számít az újonc ellen

Az FK Mornar először szerepel európai kupasorozat selejtezőjében, de a paksiak edzője szerint mégsem szabad lebecsülni őket

MW

Tóth Barna (k), a Paksi FC játékosa a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjének 2. fordulójában játszott Paksi FC - AEK Larnaca mérkőzésen a Paksi FC Stadionban 2024. július 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A Paksi FC ellenfele az újonc montenegrói együttes, a Mornar lesz a labdarúgó Konferencialiga selejtezőjének harmadik fordulójában. A magyar csapat edzője, Bognár György kemény párharcra számít, és szerinte fontos, hogy mindkét mérkőzésen kedvező eredményt érjenek a továbbjutás érdekében. 

Azok után, hogy a bajnoki ezüstérmes és kupagyőztes Paks a román másodosztályban szereplő vajdahunyadi Corvinul elleni 4-0-s vereséggel kezdte meg szereplését az Európa-liga kvalifikációs szakaszában, igencsak magára talált: az azóta lejátszott öt mérkőzésből négyet megnyert Bognár György vezetőedző együttese, egyszer pedig döntetlent játszott – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A következő ellenfél, az FK Mornar rutintalan együttesnek tűnik, hiszen a montenegrói ezüstérmes története során először mutathatja meg magát a kontinentális kupasorozatokban. 

Két meccsben gondolkoznak 

A montenegróiak számára eddig minden tökéletesen alakult: a Mornar előbb a georgiai Dinamo Tbiliszit búcsúztatta 3-2-es összesítéssel, majd a második meccs végén, büntetőrúgásokat követően a szerb Radnicki gárdáját is felülmúlta. A Mornar a kupameccseken túl eddig egy bajnokit játszott Montenegróban, augusztus 4-én, vasárnap 1-0-ra kikapott az FK Otrant-Olympic Ulcinj együttesétől – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.
– Kellemetlen együttes a Mornar, masszívan védekezik, és általában a csapatjáték kerül előtérbe az esetében, jó játékosokkal rendelkezik. Túljutott két fordulón, ami nem lehet véletlen. – jelentette ki a Paks trénere, Bognár György, aki már az első meccsen kemény kihívásra számít a montenegrói csapat ellen.
–Továbbra is fontos, hogy két mérkőzésben gondolkozzunk, az elsőt pedig mindig szorosra kell venni, mert a másodikon dől el a továbbjutás. Háromnaponta meccset játszani egy külön feladat, próbáljuk úgy összesakkozni a csapatot, hogy rendben legyünk. Azok az ellenfelek számunkra sokkal jobban fekszenek, akik kezdeményezők, játszani próbálnak, és így nekünk a középpályás labdaszerzéseinkből lehetőségeink nyílnak. Ez sokat számított például a Larnaca ellen – árulta el a magyar szakember, akinek a Mornar előző meccseiről szóló videófelvételek alapján némileg sikerült feltérképeznie a szerdai ellenfelet. 

Gólerős paksiak 

A paksiak mestere a szurkolókban fájó emlékeket ébresztő Corvinul együtteséhez hasonlította a Mornart.
– Nem kezdeményező, labdabirtokló csapat, inkább a saját térfeléről, az egységes védekezésből indul. Jobb és bal szélen is van megfelelő gyors és biztos játékosa ehhez a taktikához, ráadásul egy kellemetlen centerrel is rendelkezik. Jól tömörülnek, agresszívek a játékosai – árulta el Bognár György, akinek sikerült megoldania a Vasashoz távozott Könyves Norbert és a szalagszakadás miatt nem bevethető Hahn János pótlását a támadó szekcióban. A paksi futballisták az előző öt találkozó mindegyikén legalább két gólt szereztek. Az AEK elleni, Pakson lejátszott Kl-selejtezőn betalált a lendületesen játszó Ötvös Bence is, aki ezen a nyáron igazolt át Kisvárdáról Paksra. A párharc első felvonása, a Paks–Mornar összecsapás szerdán 19.00-kor kezdődik Pakson. A visszavágót jövő kedden rendezik Podgoricában. A kétmeccses párviadal győztese továbbjut a selejtező rájátszásába, ahol már a főtáblás szereplés lesz a tét. A sorsolás értelmében a cseh Mlada Boleslav és az izraeli Hapoel Beer-Seva továbbjutója vár a győztesre, míg a vesztes erre az évre befejezi európai menetelését. 

Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés 

Paksi FC-Mornar (montenegrói) 19.00

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!