Sporttábor Lajoskomáromban, tizenkettedszer

2 órája

A céljuk a hagyományőrzés és a sport megszerettetése

Immár 2013 óta szervezik a sporttábort Fejér déli részén, ahol nem csak a helyi, a környékbeli gyerekeket, a faluból az elmúlt évtizedek során elszármazottak csemetéit is örömmel fogadják.

Horog László

Ezúttal is száz lajoskomáromi és környékbeli gyerek sportolt egy héten át a táborban

Fotó: Horog László / FMH

Az elmúlt tizenkét sporttábor során több mint 1000 nebuló fordult meg a helyi általános iskolában, a suli sportpályáin, tornatermében, valamint a közeli futballpályán bonyolított eseményen.

– Ezúttal igazán örömteli eseményt jelentett, hogy nálunk töltötte az egy hetet annak a hölgynek gyereke, aki első alkalommal nálunk dolgozott segítőként. A célunk nem gyerekmegőrzés, hanem a hagyományos őrzése és a sport megszerettetése, annak idején elsősorban rászoruló gyerekek számára hoztuk létre a rendezvényt. A korábbi, több évtizedes, sátortáboros emlékek is segítették a munkánkat, annak ellenére, hogy ez egy napközis tábor – mondja a megyei első osztályban érdekelt futballcsapat korábbi kapusa, a főszervező, Jakócs Dénes.

Ahogy a korábbi esztendőkben, a szervezés már márciusban elkezdődött. „Az edzőkkel és a szakemberekkel egyeztetünk, majd az anyagi eszközök megteremtése következett. Lajoskomáromban a helyiek mindig is áldoztak a sportra, ezúttal sem volt másként, azonban most nehezebb dolgunk volt, mert nem tudtunk pályázni, de végül különböző forrásokból összejött a szükséges összeg a táborra.

Az elmúlt évtizedben akadtak neves vendégek, az európai ezüstcipős futballista, a 70-szeres válogatott Nyilasi Tibor, a Veszprém kézilabdázóit BL-döntőbe vezető spanyol edző, Xavi Sabaté, a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka édesapja, a biztos kezű bedobó, a kosárlabdázó Hosszú István. Több sportág szakképzett edzői látogatnak hozzájuk minden esztendőben. A tábor hétfőtől péntekig tart, elsős általános iskolás a legfiatalabb, végzős a legidősebb. A teljesség igénye nélkül: foci, kézilabda, kosárlabda, röplabda, floorball, karate, akrobatikus rock and roll, hip-hop tánc, birkózás, kötélhúzás, sorverseny, számháború, rögbi, airsoft, íjászat, festés, kézművesség szerepel a programban.

Jakócs Dénesnek az elmúlt években nehezebb a dolga, mint korábban, ugyanis Haag városában, Németországban él és dolgozik a családjával, onnan szervezi, valamint bajorországi szabadsága idején bonyolítja az eseményt szülőfalujában.

– Az eseményt 15 felnőttel, 15 segítővel – akik középiskolások – bonyolítjuk, ketten szervezzük az iskola igazgatójával, Horváthné Bodai Andreával. Az idei évben 100 gyereknek tartottunk foglalkozásokat, most a helyi iskola tanulói, valamint a településről elköltözött szülők gyerekei, unokái érkeztek hozzánk. Jó hangulatban teltek a napok, nagyon gyorsan elrepült ez az egy hét, jövőre ismét találkozunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában