Egy gólpasszt adott

Tegnap, 10:21

Amíg az edzője dicsérte, az angol focilegenda kritizálta Szoboszlait (videó)

Mohamed Szalah, Luis Díaz és Szoboszlai Dominik remekelt a Manchester United ellen, részben ennek köszönhetően a Liverpool 3-0-ra győzött vasárnap az Old Traffordon a Premier League harmadik fordulójában. A magyar válogatott játékos edzője Arne Slot a munkabírása miatt dicsérte a középpályást, az angol futball két ismert alakja viszont kritizálta Szoboszlait, aki eddig az összes meccsét végigjátszotta a Liverpoolban.

MW

Szoboszlai Dominik egy gólpasszt adott a Manchester United elleni rangadón

Forrás: AFP

Fotó: Paul ELLIS

A Premier League 3. fordulójának rangadóján a Liverpool Szoboszlai Dominik remek játékának is köszönhetően 3-0-ra kiütötte a Manchester Unitedet az Old Traffordon – írta meg az Origo. Szoboszlai az idény harmadik tétmeccsén is végig a pályán volt, és az első győzelmének is örülhetett a Liverpool ősi riválisa ellen. 

Arne Slot, a Liverpool vezetőedzője
Fotó: Paul ELLIS / Forrás: AFP

Fontos láncszem a támadásoknál

A magyar válogatott csapatkapitánya remekül játszott: Mohamed Szalah gólját ő készítette elő, Luis Díaz lehetőségénél pedig felismerte, hogy azzal segít a legtöbbet, ha nem ér bele a labdába, inkább hagyja a szintén érkező csapattársát fejelni – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. Arne Slot, a Liverpool vezetőedzője már a Premier League 3. fordulójának rangadója előtt is méltatta a magyar játékost, majd a mérkőzés lefújása után ismét így tett, amikor a klub egy másik középpályásáról kérdezték. A holland szakembernél arról érdeklődtek az újságírók, Ryan Gravenberchet miért tartja megfelelőnek a hatos posztra. 

Nagyon fontos játékos a támadásépítéseinkben. A futásmennyisége nyűgözött le a legjobban, amikor elkezdtünk dolgozni, és egy-egy sprint után még jól is teljesít a párarcokban. Ma láthatták nála, de Dominiknél és Maccánál (Alexis Mac Allister – a szerk.) is, hogy csak futnak és futnak. Néha talán késve érnek oda, de nem adják fel, mindig rohannak előre

hangsúlyozta Slot

A gólpassza után Szoboszlai maga is betalálhatott volna, de a kapu előtt egy alkalommal lövés helyett inkább még cselezni akart, a United védői pedig ezt kihasználva lecsaptak a labdára. Ezért a hibáért az angol futball korábbi két legendás alakja kritizálta a magyar középpályást.

Masszív kezdés

A már szakértőként dolgozó angol klasszisok, a korábbi manchesteri Gary Neville és a Liverpool mezében 737 meccsen játszó Jamie Carragher szerint Szoboszlainak nem lett volna szabad eltékozolnia ezt a helyzetet – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Mit csinál Szoboszlai? Csak be kellene fejeznie a támadást, ehelyett pimaszkodik – dohogott Carragher, mire Neville így folytatta: – Ott vacakol, a csapattársai ezt nem hagyhatják annyiban. Ez nem profihoz illő megmozdulás volt. Egy edzésen megcsinálhatod, de az Old Traffordon nem, amikor 3-0-ra vezet a csapatod

– magyarázta a United egykori játékosa. A győzelem azonban így is megvan, és a meccset végigjátszó Szoboszlai vasárnap este egy poszttal jelezte a közösségi oldalán, hogy a Liverpool remekül kezdte az idei bajnokságot. 

Masszív kezdés a PL-szezonban

– utalva arra, hogy három bajnoki után hibátlan és gólt sem kapott a Liverpool. A Vörösök a válogatott szünet után a Nottinghamet fogadják.

Premier League, 3. forduló:
Manchester United-Liverpool FC 0-3 (0-2)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában