Varázslatos hópihék

2017.12.11. 10:00

A szódabikarbónás receptből csodás dísz készül

Ha fadíszítés közben vesszük észre, hogy nincsen elegendő díszünk, de az üzletek már zárva vannak, akkor sincs minden veszve.

Szanyi-Nagy Judit

A házilag készített hópehely kis anyagigényű és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók: 2 dl szódabikarbóna, fél pohár keményítő (érdemes a fehérebb búzakeményítőt használni, de ha nem zavar bennünket, hogy a kukoricakeményítőtől enyhén sárgás lesz a dísz, természetesen az is kiváló), illetve 1,5 dl víz. Így körülbelül negyven darab közepes díszt kapunk.

Először öntsük a szódabikarbónát és a keményítőt egy tálba, tegyük hozzá a vizet, majd a tál tartalmát alaposan keverjük össze. Az így kapott folyadékot közepes lángon kezdjük el felmelegíteni, folyamatos kevergetés mellett, nehogy odaégjen. Addig keverjük, amíg rugalmas, gyurma keménységű masszát kapunk. Ezt követően öntsük ki a munkafelületre, hagyjuk hűlni; majd a mézeskalácshoz hasonlóan lapítsuk ki, és sütikiszúróval vágjunk bele mintákat. Ne felejtsünk el azok tetején lyukat szúrni, hiszen csak így tudjuk felakasztani a fára. Vigyázat, a massza néha leragad!

A dísz 10-12 óra alatt keményedik meg, a teljes száradás három napot igényel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában