Egynyári növények, de futó vadszőlő is pályázható volt

2020.05.15. 07:10

Már osztják a virágokat a városi iparcikk piacon

Idén is meghirdették a Virágos Székesfehérvár közösségi akciót, amelyen ezúttal nemcsak egynyári virágokra, hanem a kukaketrecek befuttatására vadszőlőre is lehetett pályázni, így összesen 1110 tő vadszőlőt osztanak ki a fehérváriak között. Az osztás csütörtök reggel indult.

Borsányi Bea

A virágosztásnál is fő a biztonság Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Évről évre egyre több székesfehérvári lakó kapcsolódik be a vonzóbb városkép kialakításába ingatlanja virágosításával, amelyhez a város különböző virágokkal járul hozzá. Az idei virágokra tavaly ősszel lehetett pályázni.

Az osztás első napján már reggel 9 órakor több autóból álló sor alakult ki a városi iparcikkpiacon, amely mintegy kivirágzott a rengeteg ládában gazdájára váró virágnak köszönhetően. Az akcióban tavaly (azaz az idei évre vonatkoztatva) 4203 pályázat érkezett, és több mint 214 ezer tő növényt osztanak ki a következő két hétben. A lakossági pályázókat május 28-ig várják az Iparcikk I. piac területén.

A virágosztásnál is fő a biztonság
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Azok, akik május 12-ig nem foglaltak előzetes időpontot az átvételre, a továbbiakban ezt a Városgondnokság telefonszámán tehetik meg. Indulás előtt érdemes tisztában lenni az idei szabályokkal. A növényekért csak személygépjárművel lehet menni, gyalog vagy kerékpárral az átvétel nem lehetséges. Egy jármű vezetője több pályázó növényeit is átveheti az arra a napra kiírt kategóriában, ám ehhez meghatalmazás szükséges. A behajtás a piacra a Halász utcai bejáratnál, a kihajtás a Selyem utcai kapun történik. Az átadópontot a járművek közötti kétméteres távolságot betartva, nyitott csomagtartóval közelíthetik meg. Az átvételkor a vezető nem szállhat ki az autóból, a Városgondnokság munkatársai pakolják majd be a növényeket a nyitott csomagtartóba, majd ezt követően egy következő „állomáson”, még a kihajtás előtt egyeztetik az adatokat.

A Városgondnokság kérése, hogy az érkezők lehetőség szerint készítsenek be ládát vagy dobozt a növények számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában