Érdemes meglátogatni

4 órája

Gárdonyba érkezik az Alzheimer autó - ingyenes szűrőprogram, itt lehet regisztrálni!

Gárdonyba érkezik az Alzheimer autó - amelyet azonban nem elkerülni,hanem meglátogatni érdemes, mindenkinek! A Ne feledd! Nap országjáró programkeretében érkezik a velencei-tavi városba a demenciaszűrő csapat. 

S. Töttő Rita

Fotó: Shutterstock

Az Alzheimer autó országjáró körútjának következő állomása Gárdony lesz, ahol ingyenes memóriaméréssel, demenciaszűréssel és gondozási tanácsadással várják a szervezők az előzetesen regisztrált érdeklődőket – hívta fel a figyelmet a demenciával érintett családokat segítő Feledhetetlen Alapítvány, amely a „Tegyük közüggyé a demenciát!” kampány keretében a Nem vagy egyedül! Támogatói Kör memóriaköveteivel idén tavasszal indította el a Ne Feledd! Nap országjáró programsorozatát. 

Gárdonyban, az Élet Fája Református Gyülekezeti Ház (Bóné Kálmán u. 8.) előtt parkol az autó október 3-án, csütörtökön 10 és 16 óra között, melynek ingyenes szűrőprogramjára előre kell regisztrálni (hétköznap 8:30 és 16:30 között a 06-30-523-2503-as telefonszámon). S hogy miért fontos ez a szűrés? Az autó a memóriaméréshez, demenciaszűréshez szükséges egészségügyi eszközöket és a gyakorlati, gondozáshoz szükséges felszerelést és demonstrációs eszközöket és az alapítvány munkatársait szállítja. A szervezők általános szív-érrendszeri, érzékszervi és memóriamérést végeznek, mellyel szeretnék felhívni a figyelmet a megelőzés lehetőségeire és a magas rizikócsoportba tartozóknak lehetőséget biztosítani a demenciaszűrésre. A program másik eleme pedig az érintettek családoknak mentális és gyakorlati gondozási segítségadás. Az esemény fő célja – árulta el a szervező Alapítvány - a megelőzés, az érintettség korai felismerése, valamint a demenciával érintettek jóllétének segítése.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában