Fejérben is zajlik a májusban elindított program

2018.06.16. 09:00

A családok vannak fókuszban az agrárkamara kampányában

Játékos eszközökkel propagálja a májusban indult kampánya során a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a gyerekek körében a zöldség- és gyümölcsfogyasztást.

FMH

Frutti és Veggi a Vál-völgyi Zsúron Fotó: megyei agrárkamara

A gyerekek alapvetően a szülői, nagyszülői mintából tanulnak a zöldség-gyümölcs fogyasztást illetően is. Emiatt tartja fontosnak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, hogy a májusban indult kampányuk a családokat célozza meg, mert ott alakulnak ki elsődlegesen a gyermekek étkezési szokásai. Ha ezt meg tudják erősíteni, akkor a zöldséges és gyümölcsös ételek elfogadottsága a későbbiek során is nagyobb eséllyel megmarad. Ezért indította el az Európai friss kalandok kampányát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Elsődlegesen a 6–14 éves gyermeket nevelő családok állnak a kampány középpontjában.

A gyerekeket vidám, játékos és edukációs programokkal várják, ahol szeretnék őket megismertetni a zöldségek és a gyümölcsök változatosságával, sokszínűségével. Kidolgoztak számukra egy kalandokkal teli világot, ahol két kabalafigura, Frutti és Veggi kalauzolja el a gyerekeket. Velük találkozhattak a Vál-völgyi Zsúr rendezvényre kilátogatók is. Sokan fényképeket készítettek a két figurával.

Ezzel egyidejűleg a NAK Fejér megyei Szervezetének falugazdászai gyümölcsöt – amelyet Borbás Edit egyéni vállalkozó –, és zöldséget kínáltak a gyermekeknek, amelyet az egyik fehérvári hipermarket ajánlott fel a kampányt támogatva – tájékoztatta lapunkat a megyei agrárkamara.

Frutti és Veggi a Vál-völgyi Zsúron
Fotó: megyei agrárkamara

Egy 20 oldalas foglalkoztató füzet is készült a gyerekek számára, amelyben játékos, ismeretterjesztő rejtvényeket oldhatnak meg, és jobban megismerhetik Vegapolis szereplőit. A gyerekek az agrárkamara rendezvényein juthatnak a foglalkoztató füzethez, amelyet a NAK standján a „próbák” teljesítése után jutalomként kapnak meg.

Elindul a program weboldala: a www. fruttiveggi.eu és a www.frutti-veggi.hu oldalak, ahol egyrészt az eseményekről kaphatnak információt a szülők, másrészt hasznos ismereteket szeretnének velük megosztani a zöldségekkel és gyümölcsökkel kapcsolatban, vásárlásukra, elkészítésükre, tárolásukra vonatkozóan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában